A felforralt alkoholos italokban kevesebb lesz a kalória?
Figyelt kérdés
Ha felforralunk egy alkoholos italt, elpárolog belőle az alkohol. Az alkoholban ugye sok a kalória, tehát így "elpárolog" az italból a kalória is? Pl édesítős forralt bor, vagy rumban párolt gyümölcs?2010. szept. 29. 23:20
1/4 anonim válasza:
nem, csak az alkohol párolog el
2/4 anonim válasza:
Forraláskor csak az etil-alkohol illan el, a cukortartalom nem.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2010. szept. 30. 00:17
4/4 anonim válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag nem lényeg a különbség, mivel kevés alkolnak is jelentős a hatása. Tehát 1 üveg sör kb 10-15 alkoholt tartalmaz, 1 g alkohol 7kcal energia, tehát 1 üveg alig van 100kcal (nem számolva a jókedv okozta tánc, hányás és egyéb energiavesztéssel) Ugyanakkor ez nagyon hosszú időre oszlik el, mivel a lebontás maximum 10mg per tömeg per óra. Így egy üveg sör kb 2-3 óra elfoglaltság a szervezetnek, nyilván mennél több alkohol, annál hosszabb ideig tolódik ki. Tehát az alkohol divatos kifejezéssel élve nem "hízlal", mert ugya sok energia van benne, de az lassan is szabadul fel. Ellenben ugye a cukorral (mert etil-alkoholt jellemzően cukortartalmú folyadékok fermentációjával nyerünk), ami gyorsan szabadul fel. Ez utóbbi forralás után is kőkeményen ott lesz az italban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!