Mi a helyes sorrend?
Borsólevest főzök, aminek a rántásába kell liszt, fokhagyma és zöldségzöldje.
Milyen sorrendben kell belerakni az olajba a hozzávalókat?
Az olajba először a lisztet. ( meg szerintem pirospaprikát)
Ha egy kicsit hűlt akkor kerverd bele a tört vagy reszelt hagymát. A petrezselymet csak a levesbe tenném bele,mikor már benne van a rántás. Egy forrás elég neki,hgy kiadja az aromáját.
Zsiradék, liszt, amikor már zsemleszínű a rántás akkor bele a préselt fokhagyma, és még kb 1 percet együtt pirítani. A pirospaprika ízlés kérdése, van, aki tesz bele, van, aki nem,ezt legvégül kell beletenni, amikor már levesszük a gázról. Hideg vízzel apránként kell csomómentesre keverni, egy kézi habverő sokat segít a csomók elsimításában.
A zöldségzöldjét én is a már kész levesbe teszem, akkor marad igazi friss, üde íze.
Én nem rántom felesgesen.
Borsót odateszem zsiradékon (meg a zöldségeket), rászórok kevés lisztet, pirospaprikát, jól összeforgatom.
Felöntöm vízzel, só, bors, petrezselyem és megfőzöm.
Fog a fene külön vacakolni a rántással (nyilván a bablevest, lencsét berántom, ezt épp nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!