A gabonafasírtom olyan lett, mint a beton. Mit tegyek bele, hogy puhább legyen?
Volt már egy gabonafasírtos kérdésem, összeraktam egyet:
200 g Csicseriborsó liszt
2 tk lenmagliszt
50 g tökmagliszt
víz, só, fűszerek
Kisütöttem. Jó ízű lett, de bazi kemény. Mit tennétek bele, hogy puhább legyen, de azért ne essen szét?
Ez nem fasirt.
3 féle liszt meg víz, ez inkább csiríz megsütve, megszárítva.
Jól figyelj megsúgom neked.
A fasírtba darálthús, tojás, fűszerek, száraz kenyér áztatva, vöröshagyma, fokhagyma is kell bele.
Próbálj meg valami olyasmit rakni bele, aminek "darabosabb" textúrája van, és nem liszt, és nagyobb nedvességtartalmú. Pl. zöldséget (krumpli, cukkini, sárgarépa, cékla, ami tetszik) reszelj le, hozzá tojás, fűszerek, és amennyi lisztet felvesz, h. kb. nokedlitészta sűrűségű legyen. Kanállal szaggasd bele a forró olajba, vagy vizes kézzel "pacsmagolj" belőle fasírtokat.
Ha csíráztatsz valami magot, vagy veszel csírát, azt daráld le húsdarálón vagy konyhai aprítón, s ezt is használhatod a reszelt zöldség helyett, vagy pedig villával összetört vagy aprítóban kicsit megdarált főtt/konzerv babot, borsót, lencsét.
Így egy kellemes, puhább jellegű fasírtot fogsz kapni, Természetesen ízlés szerint fűszerezheted.
#1: Mit nem mondasz!
Nekem nem azért kell a gabonafasírt, mert vega, vegán, paleo vagy gasztronáci vagyok, hanem azért, mert egyszerűen ízlik.
A boltban kapható porok mintájára és szeretnék magam is kikísérletezni ilyeneket.
Te nem szoktál változatosan táplálkozni?
#3: Jó ötlet, magam is gondoltam hasonlóra. Mivel kimondottan gabonafasírtban gondolkodom, a csíra jól hangzik!
Köszönöm.
Burgonyapelyhet és több folyadékot.
A csicseriborsó liszt nagyon sok folyadékot felvesz.
Én nem liszt formájában keverném össze ezeket.
Előfőzött csicseroborsó összetörve, lenmag, durvára aprított tökmag és esetleg zabpehely, tojás.
Ezek tényleg nem gabonák, kösz. Minek nevezzelek? Hüvelyes fasírt, vagy csak egyszerűen magos fasírt?
Azért ragaszkodom a száraz összetevőkhöz, hogy ne legyen romlandó. Otthon szépen összekeverem az összetevőket, elrakom és amikor sütök rendes fasírtot, kettő perc alatt ezt is bekeverem és melléteszem. Így gazdagítom a választékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!