Tudtok ajánlani olyan egészséges ételeket, amikhez nem kellenek különleges hozzávalók?
Szeretnék egy kicsit egészségesebben étkezni, ehhez jól jönne pár ötlet, hogy ti miket ajánlotok, miket szoktatok készíteni.
"Különleges hozzávalók" alatt az ilyesmiket értem, mint pl.: Quinoa, chia mag, fehérjepor, kókuszliszt, xilit, lazac, stb. Tehát olyan ételekre gondolok, amiket "hétköznapi" hozzávalókból is el lehet készíteni, és egy átlagos üzletben kaphatóak. Jöhet akár reggeli, ebéd, vagy vacsora ötlet, minden érdekel.
Előre is köszönöm! 😊
Újabban egyre többet olvasni arról, hogy minden egészséges, ha jól van elkészítve, és megfelelően vannak a hozzávalók társítva:
- tésztaféléket csak zöldséggel pl. káposztás tészta
- fehérjéket (hús, tojás, gomba stb.) szintén csak zöldséggel pl. paradicsomos húsgombóc
- fehérjét + tésztát együtt soha!!! pörkölt nokedlivel soha! Pedig milyen finom.
Reggeli: light vajjal megkent sokmagvas kifli feketeerdo sonkával és kefirrel, zöldségekkel (paradicsom, paprika, uborka)
Tízórai: zabkása (én az instantot szeretem, a simát nem bírom megenni + tej (a tej jó jódforrás, a jód hiány miatt pedih felléphet pajzsmirigy alulműködés is pl)
Ebéd: sült hekktörzs görögsalival és petrezselymes burgonyával (a burgonyában is van jód, c vitamin stb)
Uzsonna: túró összepürésítve gyümivel én pl barackkal szeretem (konzerv is jó)
Vacsora: hagymás tojásrántotta tk kenyérrel, zöldségekkel (retek, jégsali, paprika másik fele)
Napközben ittam még aszaltszilvás smoothie-t, a szilva jó vasforrás :)
Én ezeket ettem ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!