Mondanátok egészséges ételeket, amik nem annyira drágák a mindennapokra, és nem körülményes hozzávalók kellenek hozzá?
Én a gyerekeknek szoktam csinálni tésztát, amihez főzök zöldséget(brokkoli, karfiol, borsó,kukorica), és rakok mellé tonhalat.Eurós boltban egy ezres helyett 290!!!
Ez nagyon finom, de lehet csirke comb vadas mártással pl. ezek finomak, egészségesek, és nem túl drágák, a húst mindíg piacon, akciósan veszem!
Frankfurti leves, gyümölcs leves, ezek nem drágák:)
- paradicsom-, hagyma-, gyümölcs-, tojás-, krumpli-, alma-, krémlevesek
- paprikás krumpli
- lecsó(s virsli, v szelet) rizzsel
- rizses hús
- tészták: túrós-tejfölös-sajtos, sonkás-sajtos, bolognai, grízes, mákos, diós
- főzelékek
- tejbegríz, -rizs, rizskoch (psze nem tök cukrosan)
- az édesebb tésztákat (pl. grízes) ne cukrozd meg külön, meg cukmentes lekvárt használj
- a húsoknál meg a soványabbakból főzz
Így egészséges(ebb) lesz minden étel.
Én nem javasoltam volna se tésztákat, se tejtermékeket, ugyanis e két féle étel alapozza meg a ma már nagyon elterjedt cukorbetegséget. Ha egészséges ételről van szó, akkor a nem nagyüzemi körülmények közt tenyésztett állatok húsa mellé bármilyen Magyarországon termesztett zöldségféle nyersen, vagy párolva, és nem zsír nélkül,( ami megint egy nagy tévedés,) csak tudni kell hogy melyek az egészséges zsírok. Hát nem a margarinok, és a finomított étolajok. Olajos magvak, gyümölcsök, és tiszta víz.
A fentebb említett olcsó "tonhal" nem az aminek hiszed. A potyadékokat söprik fel a halfeldolgozó üzemekben, és azt is eladják hogy edd meg! Vigyáznunk kell, mert sok szemetet etetnek meg velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!