Rakott krumpli kissé száraz lett, hogy javítsak rajta utólag?
Figyelt kérdés
2019. jan. 22. 23:17
2/18 A kérdező kommentje:
Csak rakjak rá, mikor eszem vagy egy új réteget az egészre és süssek rajta?
2019. jan. 22. 23:23
3/18 anonim válasza:
nem kell,mikor kivezes a tálba teszel rá 1 evőkanál tejfölt
4/18 anonim válasza:
A tejfol melle meg haraphatsz hozza egy kis fejes ecetes salit is, vagy esetleg csemege uborkat.
5/18 anonim válasza:
Én majonézt szoktam rá nyomni, jól passzol rá :-)
6/18 anonim válasza:
Ne bolti tejföllel készítsd, hanem vagy házival vagy főzőtejszínnel. Akkor nem lesz száraz. Utólag nem sokat tudsz tenni vele.
7/18 anonim válasza:
Bocsánat, de szerintem nem a tejfölön múlik, hogy ne legyen száraz a rakott krumpli. Elegendő zsiradék kell hozzá, és jó fajta kolbász, amiből még a sülés során sül ki zsiradék. Ezen kívül még akkor lehet száraz, ha túlsütöd. Édesanyám jól tud főzni, de az ő rakott krumpliját pl. sosem szeretettem mikor még otthon laktam, mert túlsütötte, és mindig gumi volt a tojás. A rakott krumpli akkor jó, ha szaftos, ennek pedig semmi más titka nincs, mint a zsiradék, és a megfelelő sütési idő. Én szinte végig alufólia alatt sütöm, így szaftos lesz, és a vége felé veszem le a fóliát, ekkor teszem rá a tejfölt vastagon, és így sütöm még kicsit.
8/18 anonim válasza:
Mi a tejfölt + kolbász zsírját alul-fölül elosztva rakjuk bele, beborítva addig sütjük, míg az alsó-fölső tejföl-zsír összeérnek, össze rotyognak. Akkor vesszük ki a sütőből, akkor vesszük le a jénai tetejét = jó kis tunkolható szaftja lesz!
9/18 anonim válasza:
Egyebkent a 7-es valaszolonak van teljes mertekben igaza. A tobbiek rakennek a tejfolt a kiszaradt krumplira ami mar ugy sem segit rajta. Erre a 7-es aki ertelmes valaszt adott az van lepontozva, van logika kerem szepen.
Bizonyara en is le leszek de az a baj hogy nekem ez nem faj.
Utolag mar nem tudsz mit tenni, tul lett sutve es valoban keves a zsiradek ennyi
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat, legközelebb jobban ügyelek az előkészítés és a sütés során.
2019. jan. 23. 08:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!