Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a rakott...

Hogyan kell csinálni a rakott krumplit? Ma este összeállíthatom, ha csak holnap akarom megsütni? Két személyre mennyi krumpli kell? Mi kell bele, hogy ne legyen száraz?

Figyelt kérdés

Azt a változatot keresem amibe tojás és kolbász is kell.

Tudom, hogy rengeteg változat van a neten, de én bevált receptre lennék kíváncsi.


2013. júl. 10. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
24%

Próbáld ki ezt,egy kicsit eltér a hagyományostól ,de finom.

[link]

2013. júl. 10. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
45%

szerintem ezt frissen csináld.

Én nem recept szerint szoktam ezt megcsinálni. Jó sok krumplit meghámozok olyan 10 12 db szerintem elég két főre de ez attól függ hogy mekkorák a krumplik és milyen méretű tepsiben vagy tálban sütöd. A lényeg hogy vastagabb karikákra kell vágni majd megfőzöd, a tojést is megfőzöd külön. Ha midnen megvan akkor legalulra rakhatsz vöröshagymát karikára felszelve után jöhet a krumpliréteg utána tojás kolbász és újra krumpliréteg . tetejére mehet tejföl és rá sajt . persze közben sózd és borsozd a réteget egy picit. Szeirntem olaj nem kell alá mert a kolbászból kisül a zsír. És nem kell sokáig sütni hisz már minden meg van főzve,kivéve a kolbász ha olyat veszel. Szóval ha szépen a sajt is megpirult akkor már készen van , én így szoktam

2013. júl. 10. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ahány ház annyi szokás : Mi igy szeretjük : 2 vagyunk de mindig 2napra főzőm mert elég pepecs meló : Ma is őssze rakyhtod és sütheted holnap :

1kg burgonyát héjában megfőzök ha kihült vékony karikákra vágom . 5db tojást megfőzök majd ezt is vékony karikára vágom a kolbászt is. A kolbászt addig sütöm amig kinem engedi a zsirját

a jénai kivajazom : krumplit lerakom sózóm ,borsozom,erre teszem a tojást + a kolbászt : Ha elkészült ez a réteg besamel mártást teszek rá ,amibe szerecsen diót ,és a Igy lesütött kolbász zsirját keverem : Igy rétegzem az utolsó réteg krumpli : ha maradt még fött krumplim akkor az és erre teszem a tejfölt amibe zuzott fokhagymát és törött paprikát keverek : Ha nem maradt fött krumplim akkor nyers burgonyát reszelek rá a nagy lyukú sajt reszelővel ez nagyon finom ropogosra sül a tetjén..

2013. júl. 10. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

én héjában megfőzöm a krumplit, majd felszeletelem. a kolbászt megsütöm karikára vágva. a tojások a krumplival együtt megfőnek.

egy zsírozott jénaiba terítek egy sor karikára vágott krumplit, meglocsolom a kolbászzsírral és elterítek egy sor kolbászt. erre egy sor karikára vágott tojás, majd megint krumpli és így tovább. krumpli szokott felül lenni. persze közben sózom is. tetejére jó vastagon tejföl, amit megszórok egy kis szitált zsemlemorzsával.

a sütőbe tolva aranybarnára sütöm.

kettőnknek 5-6 közepes krumpliból, 4 tojásból és egy szál jó házikolbászból szoktam készíteni.

2013. júl. 10. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

A krumplit héjában megfőzöm. Megfőzöm a tojást is. A kolbászt felszeletelem, A tepsit kizsírozom. Csak a zsír jó, mert annak van szaftja és a kolbászból kisülő zsírral elegyedik.

Hagyma stb, nem kell bele.

A tepsibe rakok egy sor vastagabb karikára szeletelt krumplit, rá a karikára vágott tojást, kolbászt, újra tojást és végén megint krumplit. A tetejére sok házi tejfölt, vagy ha nincs, főzőtejszínt teszek. Ezzel átsül az egész, és finom szaftja lesz. A bolti tejföl nem jó, mert csak összeáll a krumpli tetején.

2013. júl. 10. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan megcsinálhatod előző este, aztán másnap csak sütni kell, én csináltam már így és semmi baja nem lett.

Én is héjában megfőzöm a krumplit, meg egy másik edényben a tojást, megpucolom, karikázom, meg a kolbászt is. Néha paradicsomot is vágok bele, és olykor hagymakarikákkal bélelem ki a tálat. Tejfölt sóval, borssal fűszerezem, esetleg nyomok bele pár gerezd fokhagymát.

Én vajjal szoktam kikenni egy jénait: krumpli, tojás, kolbász, tejföl, ezt egymás után míg el nem fogy. A tetejére krumpli, tejföl és ha van, sajt kerül.

2013. júl. 10. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha innen nem tudsz választani, akkor nem is akarsz rakott krumplit főzni.)))

Mind kiváló recept, árnyalatnyi egyediséggel, de hát innen szép a főzés.

Csak bátran, váltott lovakkal!!))

2013. júl. 10. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!