Miért törik el a palacsintám, az alja pedig megég egy picit és olyan száraz és vastag lesz, mit rontok el?
Figyelt kérdés
Annyi receptet kipróbálta már, de sose sikerül finomra, kérlek segítsetek, mert mindjárt kidobom az egész palacsintasütőt...2013. júl. 7. 13:37
1/8 anonim válasza:
Elöször írd le részletesen, hogy mit hogyan csinálsz? Milyen palacsintasütöd van, teflonos, vagy hagyomanyos?
2/8 A kérdező kommentje:
Teflonos, kicsit több mint fél liter tej, 20 dkg liszt, 3 tojás, pici só, fél dl étolaj. Most ezt próbáltam ki, az egészet összekevertem, hagytam picit állni, felmelegítettem a palacsintasütőt, raktam bele kevesebb, mint 1 merőkanálnyi tésztát és az az oldala amit először sütök leragadt, megégett, a széle ropogós lett. Tényleg sok receptet kipróbáltam már és mindig az volt h vastag lesz a tésztája és száraz meg picit törik. :(
2013. júl. 7. 13:46
3/8 anonim válasza:
Én szoktam bele szénsavas vizet is rakni. Nem tudom azért-e vagy sem nekem sosem ég oda és nem törik. Ha megtalálom a szakácsfüzetemet :) akkor leírom az én receptemet.
4/8 anonim válasza:
Azt tapasztaltam, ha csak tejet rakok bele, akkor vastag lesz, ha csak vizet, akkor vékony, tehát ezt a kettőt vegyesen a legjobb szerintem.
Hogy miért száraz és törik? Nem tudom, de nem lehet, hogy sok benne a tojás? Én még ennél is több liszthez is csak egyet szoktam rakni.
Bár én soha életemben nem olvastam el egy palacsinta receptet sem, mindig ránézésre, saccra rakom a hozzávalókat, de sikerülni szokott.
Liszt, amennyi palacsintát akarok, bele egy tojás, minimális cukor, kevés olaj, vagy nem, hangulatomtól függő, és hozzá a tej és víz, annyi, hogy megfelelő legyen a sűrűsége.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hátha legközelebb sikerül valami ehetőt összehoznom :)
2013. júl. 7. 14:27
6/8 anonim válasza:
Kevesebb tojás kell ennyi liszthez és tegyél bele szénsavas ásványvizet is, kb fele mennyiséget, mint a tej, a palacsintákat tedd egy tányérba és takard le egy gömbölyű fedővel, és amíg sütöm egyhuzamban letakarva tartom, amikor kisül 1 db lefedem és fedő visza, ha betettem a tányérba, így a gőzben finom lágy lesz.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2013. júl. 8. 11:52
8/8 anonim válasza:
Nem a tojás sok, hanem a tej, max 1-2 dl kell bele. Szénsavas vízzel vagy még jobb, ha szódával csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!