Madártejet lehet így főzni?
Figyelt kérdés
2019. jan. 22. 10:58
1/12 A kérdező kommentje:
Cukrot, tojássárgát, lisztet kikeverem, apránként hozzáadom a tejet és megfőzöm?
Nekem olyan macerásnak tűnik, hogy előbb felforr a tej, majd abba csurgatom bele a cukros-tojássárgás-lisztes maszlagot.
2019. jan. 22. 11:00
2/12 anonim válasza:
Én eleve úgy szoktam, hogy a tejet meg a tojás sárgáját, cukrot kikeverem, és utána gözön fözöm meg, így sokkal kevésbé kapja össze véletlen, mintha a forró tejbe akarnám tenni, emellett még gyorsabb is,
3/12 A kérdező kommentje:
És ebbe a lébe főzöd bele a habot is, szintén gőz felett.
2019. jan. 22. 11:09
4/12 A kérdező kommentje:
?
2019. jan. 22. 11:09
5/12 anonim válasza:
Ajvé XD
Hát ezek közül egyik sem madártej!
6/12 A kérdező kommentje:
Hát nem madárból van, az tény.
2019. jan. 22. 11:17
7/12 anonim válasza:
Nem, a habot külön fözöm ki.
Egy edényben vizet forralok, amibe teszek cukrot. Amikor forr, akkor egyszerre beleborítom az összes habot, elzárom a tüzet és lefedve kb 10 percig gözölöm, és utána szaggatok belöle habgaluskákat.
Sokkal egyszerübb és nem másabb, mint a hagyományos, csak éppen sokkal bonyolultabb módszer esetén
8/12 anonim válasza:
Utolsò : véletlen láttam meg a kérdést, és köszi a tippet! A galuskával mindig szenvedtem.
9/12 anonim válasza:
Akkor jöjjön a még egyszerűbb változat: mikrós galuska. Felvered a fehérjét, majd beteszed a mikróba 2-3 percre. Ugyanolyan jó, mintha főzve lenne. Az benne a legjobb, hogy nem kell külön forralós edény, meg szűrőke, meg habverő tál, hanem érdemes eleve olyan tálban felverni, ami mikrózható, és akkor megspórol az ember egy csomó mosogatást. :)
10/12 anonim válasza:
ma 12:36-os: ez jó ötlet elvileg, de nekem mindig túlfö így a hab, nem tudom, mit csinálok rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!