Sütinyalóka sütőben lehet kelt tésztát sütni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az elsö hülyeséget ír, a kelt tészta nem ilyen mértékben nö meg sütés közben, hacsak nem rengeteg élesztöt tesz bele, ami szintén a nem hozáértésre mutat.
Kérdzö: elvileg lehet, csak ki kell próbálni, mennyi tészta kell bele. Normál esetben a forma feléig szokás tölteni a kelt tésztát kuglóf vagy hasonló esetében, ehhez tudsz igazodni. De egy-két nem tökéletesen sikerülö kisérletre számolhatsz, utána viszont semmi akadálya.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Az első nem ír hülyeséget, ellenben a masodikkal, aki szinte biztos, hogy a budos életben nem sütött még kelt tésztát. Ha sütött volna, akkor tudna, hogy az első kelesztés után a tészta a duplájára nő, a sütés közben pedig szinten a duplájára."
Hiaba magyarázod a saját válaszodat, attól meg nem lesz igaz.
Elöször is jó 50 éve sütök kelt tésztát is, szóval eléggé mellétaláltál!
Másodszor ebbe a készülékbe a már megkelt tésztát tenné a kérdezö, úgyhogy maximum duplájára kelnek sütés közben - ugyanis amit elötte csinál a tészta, az nem sütés közben lényegtelen.
Harmadszor, a kérdezönek: nem tudom, mennyire lehet szabályozni a höfokot, de azzal kell kicsit játszani, hogy se ne maradjon belül nyers, se a külseje ne legyen túlsült.
Meg természetesen az így sütöttnek más az íze, mint az olajban készült fánkoké!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elég baj, hogy cukrász létedre ennyire begyepesedett vagy!
Rengeteg olyan kelt tészta van, amit a formába beleöntenek - tehát nem formázzak, mert félig-meddig folyik a tészta - és nem kelesztik még egyszer, hanem egyböl sütik.
Ez tökéletesen müködik, mégha nem is "szakszerü" szerinted!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
milyen kelt tészta receptet öntenek formába? o.O
Kérdező, meg lehet próbálni, de a cukrásznak igaza van, eléggé meg fog kelni, de ha nem gond, hogy "sorjás" lesz a széle és igen pici adagokat kell a formába tenni, meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!