Akinek cukormentesen kell étkeznie, az a kelt tésztákba sem tesz egy kanál cukrot sem?
A gyakorlott cukorbetegek számolóművészek.
Ha valaki kiszámolja az egy tepsi süti CH-ját, akkor tudni fogja, hogy 1 darab mennyit tartalmaz, mennyi fér bele a napi keretébe. Ha ezt betartja, semmi gond egy darab süti elfogyasztásával.
Miért kellene a kelt tésztába cukor?
Az élesztönek nem kell - elég a keményítö, amit ugyanúgy le tud bontani, mint a cukrot, az ízéhez nem feltétlen szükeges - pl a kenyérben sincs, söt sok kalácsfélébe sem kell, tehát nem értem, miért probléma, ha nem tesznek bele cukrot.
De akinek cukorMENTESEN kell(ene) étkeznie, az igen bajban van, mert alig van olyan éllemiszer (kb csak zsír, fehérje), amiben nincs.
Nem kell a kelttésztába cukor.
Tapasztalatból állíthatom, az élesztő cukor nélkül is ugyanúgy megkel.
Valóban nem feltétlenül szükséges a cukor az élesztőhöz.
Mégis a gyakorlottak starterként igenis használják.
Az élesztőt a gyártásnál babusgatják, dédelgetik, cukorral etetik, 35 fokon tartják. Aztán amikor kellő módon elszaporodott, akkor lehűtik, leszűrik, tömbökbe préselik, és 4 fokon tárolják. Kiszerelik, szállítják, forgalmazzák.
Aki szeretné hogy a kelesztés során hamar feléledjen az élesztője, az indító löketnek (starter) ad egy minimális kis cukrot neki - babusgatásként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!