Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ugye még jó a mézeskalács tészta?

Ugye még jó a mézeskalács tészta?

Figyelt kérdés

Ha 31-én csináltam meg a mézeskalács tésztát,de még maradt belőle,és hűtöben volt,ugye még fogyasztható?

És eléggé megkeményedett...hogy tudnám újra nyújthatóvá csinálni?

Illetve ha csináltam mezeskalács hazat,az is jo még?nincs összeragasztva,csak a darabok vannak meg,konyhában egy tálcán volt eddig.

És ti megeszitek a mézeskalács házat is,ugye?

Bocsi az ennyi kérdésért:)


2019. jan. 5. 15:30
 1/2 anonim ***** válasza:
79%

TErmészetesen felhasználható, eredetileg a mézeskalács tésztáját több hétig érlelték sütés elött.

Ha pár napig hötüben volt, akkor semmi baja, pár órával korábban vedd ki a hütöböl, akkor nyújtható lesz. A benne lévö méz keményedett meg, ha felmelegszik szobahömérsékletre, akkor megint puhább lesz. HA elkezdenéd bármivel is higítani, akkor utána nem nyújtható, ragacsos valami lesz belöle.


A megsült mézeskalács-házat meg természetesen meg lehet enni.

2019. jan. 5. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
ėn soha nem eszem meg a mėzeskalácsházat azėrt mert: azt direkt tul sütöm, ės olyan kemėny hogy nemigazán vâgyom râ hogy elfogyasszam
2019. jan. 5. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!