Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főztem meggylekvárt. De túl...

Főztem meggylekvárt. De túl sokáig főztem, ezért kő kemény lett. Hogyan szedjem ki az üvegből?

Figyelt kérdés
2010. jún. 28. 16:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, hogy adtál hozzá cukrot, méghozzá sokat. :)

Én málnával jártam így, akkor tanultam meg, hogy a gyümölcsöt teljesen szét kell főzni, míg eléri a kívánt állagot, és sűrűséget, és a cukrot csak a legvégén kell hozzáadni. Ha előbb adod hozzá, a cukor karamellizálódik, és nemcsak túl sűrű lesz, hanem az állaga is ilyen lesz, mint neked.

Próbáld meg fém kiskanállal kiszedni. Kicsit trancsírozós, de sütibe talán még jó lesz.

2010. jún. 30. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!