Meggylekvárt szeretnék készíteni, de valamilyen más gyümölccsel vegyesen ( pl. szeder). Leírnátok, hogy pontosan, hogy is csináljam, vagy valamilyen ötletet, hogy milyen gyümölccsel lesz finom?
Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 20:31
1/3 anonim válasza:
A meggyet ribizlivel szokták keverni. A ribizlitől hamarabb megdermed. De a szeder sem rossz.
2/3 anonim válasza:
Meggyel szoktuk isteni finom. 3:1-ben dzsemfixet szoktam használni, annak a hátán rajta van az elkészítési mód. Most piszkével csináltam, a héten, és nagyon jó ízű lett próbáld ki:D
3/3 anonim válasza:
Na, itt van a legigazibb /NYERS/ lekvár. Bármilyen gyümölcsből elkészithető. Nagyon finom. Ráadásul a leve szörpként is kiváló:
1 kg. gyümölcshöz 60 deka cukrot teszünk és betesszük a sima hütőbe. Naponta kétszer-háromszor átkevergetjük. Két-három napig tesszük ezt, mig a cukor tökéletesen elolvad.
Tiszta üvegekbe töltjük és még 14 napig a hütőben tartjuk. A lekvár ez idő alatt annyira stabilizálódik, hogy akár évekig is eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!