Szerintetek müködne?
LEhet nyersen is fagyasztani, de sokkal jobb, ha megsütöd és úgy fagyasztod.
Ha vendégek jönnek, akkor a forró sütöbe téve olvaszd ki és teljesen olyan, mintha akkor sütötted volna frissen.
Én sok éve így csinálom, és az egyetlen "mellékhatás", hogy mindenki el van ájulva, hogy hogy tudok ilyen gyorsan pogácsát sütni, jóformán mire leülnek, addigra már ott is van az asztalon.
Csak megsütve.
A fagyasztás megöli az élesztőt, és lapos lesz.
"A fagyasztás megöli az élesztőt, és lapos lesz."
Utoldsó: ezt a hülyeséget egyedül találtad ki vagy segített valaki?!?!?!?
Az élesztönek semmi baja sem lesz a fagyasztástól, éppen ellenkezöleg, nagyon jól fagyasztható.
Évek óta fagyasztok le friss élesztöt (mert a port nem szeretem, szerintem közel sem keleszt olyan jól, mint a friss), sütés elött kiveszem, ráöntöm a folyadékot (víz vagy tej), ebben olvad fel, utána ugyanúgy keleszt, mintha akkor vettem volna. Ellentétben a síma hütöben túltárolt élesztövel, ami nem müködik.
Mellesleg lehet kapni pl fagyasztott pizzatésztát, különbözö péksüteményeket, és azok is megkelnek!
A fagyasztás nem öli meg az élesztőt, én is a fagyasztóban tárolom, remekül működik. Egyszer kell kipróbálni és egyértelműen látszik, mi a helyzet, ki találja ki az ilyen butaságokat?
Én kisütve fagyasztom a pogácsát, úgy jó, előtte lefagyasztva nem tudom, milyen, de logikus, hogy működik úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!