Szerintetek ez jó recept lenne, működne?
Most pattant ki a fejemből. Itt a recept:
megfőzöm a rizst só nélkül, mikor kész lesz teszek bele egy kevés tejet. felverek tojássárgáját és megcukrozom.
Beleöntöm a tejes rizsbe, majd teszek bele lisztet egy keveset.
ezt a masszát tepsibe öntöm és megsütöm.
közben felverem a tojás fehérjét. (nem tudom hogy kell bele cukor)
kiveszem a készre sült sütit, majd rákenem a habot. visszateszem a sütőbe, hogy a rajta lévő hab megkeményedjen. Mikor már ez is kész lesz, csinálok karamellát a süti tetejére (rácsurgatom), majd ha kihűlt, hűtőbe teszem. Vélemény? Kellene mást változtatni szerintetek?
13/L
Köszi mindent
amúgy meg igen, valami rizsfelfÚjtas alapú akármit csinálnék.
Csak eddig nem tudtam hogy így kell ezt csinálni.Amúgy sokszor találok ki sütiket, általában sikerrel.
köszi mindent :))
megcsináltam és nagyon fini lett. :))
Ha receptet találsz ki, arra figyelj, hogy ne legyen túl édes. Mármint itt egy édes rizses masszára teszel egy édes habot, majd édes karamellát, és az embernek el fog telítődni a szája a cukorral. Érdemes valami savanykásabb gyümölcsöt a rizshez keverni (fagyasztott erdei gyümölcs pl), vagy a karamell helyett, egy erdei gyümölcsragut készíteni (serpenyőben a gyümölcsöket karamellizálod kevés cukorral).
Amúgy az elgondolás jó, tényleg rizsfelfújtas jellegű, de a rizst nyugodtan sózhatod (enyhén), különben ízetlen lesz. A legtöbb édes süteménynek is jót tesz egy csipet só:) A harmóniára viszont figyelj, hogy ha valami túl édes, az ember szája kívánni fogja a savanykásat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!