Írnátok pár receptet a lentiek alapján?
Húsok
Javasolt: főtt, párolt, grillezett gyenge hús vagy sültből középdarabkák; borjú, marha, vagy jól párolt vad; tyúk, pulyka, baromfi bőre nélkül; sovány sonka, nyúl, nyers borjúnyelv.
Kerülendő: sült, rántott, pirított, füstölt (sonkán kívül) vagy panírozott húsételek; zsíros húsok, például liba, kacsa, sertéshús, szarvas, füstölt szalonna, vese, kövér sonka, borjúmirigy; zsíros, füstölt vagy erősen fűszerezett kolbászáruk.
Halak
Javasolt: sovány halfajták, pl. tőkehal, pisztráng, csuka, compó; lepényhal zsírszegényen elkészítve, kékre főzve, párolva vagy felfújtnak.
Kerülendő: zsíros halfajták: ponty, angolna, szardínia, tonhal, szardella; zsíros, erős, vagy savanyú halmarinád, halsaláta.
Tésztafélék
Javasolt: könnyű, zsírszegény tésztafélék, mint pl. kekszek, pudingok, felfújtak, kevert tészták, száraz keksz, rétes, krumplis tészta, búzadara.
Kerülendő: csokoládés, vajkrémes, tejszínhabos, leveles, dióval/mandulával/mákkal töltött, zsírban sült, zsíros (lángos, fánk), krumplis, felfújós tészták, mint pl. a friss élesztős tészta.
Köretek
Javasolt: krumpli, rizs, tésztafélék, nokedli, omlós zsemlemorzsa, dara, túrós gombóc, krumplis gombóc vagy nudli (ha nem zsírban sült).
Kerülendő: minden zsírban sült köret (krokett, sült krumpli stb.).
Én is epés vagyok. Azok a bizonyos "k" betűs dolgokat hanyagold, mint pl: káposzta, karfiol, karalábé, kávé, kelbimbó, kelkáposzta, stb...
És a kis magvas gyümölcsöket, mert nem tudja az epések szervezete rendesen kiüríteni a szervezetből.
És a babot mindenféle formában kerülni kell, fokhagymát, paprikát, én ezektől mindig begörcsölök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!