Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok pár receptet a lentiek...

Írnátok pár receptet a lentiek alapján?

Figyelt kérdés
Ne legyen túlfűszeres, epe kímélő, de mégis tápláló! Akár húsmentes is lehet! Várom az ötleteiteket! :)

2014. szept. 12. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi az, ami semmiképpen nem lehet benne (nem szereted, allergiás vagy rá, stb), meg mit jelent neked a tápláló?
2014. szept. 12. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Húsok

Javasolt: főtt, párolt, grillezett gyenge hús vagy sültből középdarabkák; borjú, marha, vagy jól párolt vad; tyúk, pulyka, baromfi bőre nélkül; sovány sonka, nyúl, nyers borjúnyelv.

Kerülendő: sült, rántott, pirított, füstölt (sonkán kívül) vagy panírozott húsételek; zsíros húsok, például liba, kacsa, sertéshús, szarvas, füstölt szalonna, vese, kövér sonka, borjúmirigy; zsíros, füstölt vagy erősen fűszerezett kolbászáruk.

Halak

Javasolt: sovány halfajták, pl. tőkehal, pisztráng, csuka, compó; lepényhal zsírszegényen elkészítve, kékre főzve, párolva vagy felfújtnak.

Kerülendő: zsíros halfajták: ponty, angolna, szardínia, tonhal, szardella; zsíros, erős, vagy savanyú halmarinád, halsaláta.

Tésztafélék

Javasolt: könnyű, zsírszegény tésztafélék, mint pl. kekszek, pudingok, felfújtak, kevert tészták, száraz keksz, rétes, krumplis tészta, búzadara.

Kerülendő: csokoládés, vajkrémes, tejszínhabos, leveles, dióval/mandulával/mákkal töltött, zsírban sült, zsíros (lángos, fánk), krumplis, felfújós tészták, mint pl. a friss élesztős tészta.

Köretek

Javasolt: krumpli, rizs, tésztafélék, nokedli, omlós zsemlemorzsa, dara, túrós gombóc, krumplis gombóc vagy nudli (ha nem zsírban sült).

Kerülendő: minden zsírban sült köret (krokett, sült krumpli stb.).

2014. szept. 12. 16:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak annyi kitétel van hogy kímélje az epét! 2. Ezeket én is olvastam a neten, de nekem receptekre lenne szükségem! Már nem igazán vannak ötleteim. Kismama vagyok és magas májfunkció miatt kell kevesebb fűszert bevinnem! Köszi :)
2014. szept. 12. 16:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is epés vagyok. Azok a bizonyos "k" betűs dolgokat hanyagold, mint pl: káposzta, karfiol, karalábé, kávé, kelbimbó, kelkáposzta, stb...

És a kis magvas gyümölcsöket, mert nem tudja az epések szervezete rendesen kiüríteni a szervezetből.

És a babot mindenféle formában kerülni kell, fokhagymát, paprikát, én ezektől mindig begörcsölök.

2014. szept. 15. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!