Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a kuglóf tésztája...

Mitől lesz a kuglóf tésztája könnyű és lyukacsos?

Figyelt kérdés

A lányom kuglófót kér születésnapjára.

Vehetnék készen is, mert általában nincs nagy tapasztalatom a sütésben (a család nem nagyon édesszájú), de néhány süteményt azért jól meg tudok csinálni.

A kuglófot azonban már kétszer is elrontottam, illetve nehézkes, tömör lett a tésztája sütés után.

Nagymamám tudott habkönnyű kuglófot sütni, de ő már sajnos nincs köztünk, és elvesztettem a receptet...


Tudnátok segíteni?



2014. szept. 11. 09:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Dagasztott vagy kevert tésztásat csinálsz?

Tapasztalatom szerint a dagasztott könnyebb, a piskótás tésztájú fullasztós. (ennek ellenére én a kevert tésztásat szeretem csinálni)

2014. szept. 11. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

Kelttésztából csinálom, általában kevés mazsolával (nem nagyon szeretjük a mazsolát, túl édesnek tartjuk), holnaputánra inkább feketecsokoládé-törmelékkel próbálnám.

Az a baj, ahogy írtam is, hogy amíg a recept megvolt, jók lettek, csak azóta rontom el, mióta a neten próbálok rákeresni...

2014. szept. 11. 10:26
 3/16 A kérdező kommentje:

Senkinek nincs ötlete vagy jó receptje?

Valami olyasmi, amitől egy kelttészta könnyű lesz?

2014. szept. 11. 12:48
 4/16 anonim ***** válasza:
Az olajtól lesz könnyű,a jó dagasztástól meg lyukacsos(légbuborékos )akkor csinálsz jó tésztát,ha a dagasztás után tiszta a kezed.
2014. szept. 12. 01:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
Vagyis addig dagasszd,amíg tiszta nem lesz a kezed,különben rossz lesz a tészta.a kovászba pedig tégy egy csipet cukrot,és várd meg míg rendesen felfut.
2014. szept. 12. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
A sütő aljába pedig tegyél egy hőálló edénybe vizet,de ne túl sokat.nekem ez kenyér sütésnél mindíg bevált.
2014. szept. 12. 02:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
Bocsánat,a vajat kifelejtettem,attól,még könnyebb a tészta,ne sajnáld belőle.
2014. szept. 12. 02:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:

Ez az, már emlékszem!

Addig kell dagasztani, míg a ragacsosság el nem tűnik, ugye? És vaj (vagy olaj) is jó sok kell bele.

Köszönöm, ma délután akkor meg is csinálom holnapra.

Nagyon jó tippeket adtál, igazán kedves vagy! :)

2014. szept. 12. 08:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem a mamám a tojás fehérjét felverve tette a tésztába. De nem tuti, 20 éve láttam utoljára
2014. szept. 12. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Az igazan könnyü kelt tésztákba csak tojás sárgáját kell tenni, a fehérje lehúzza. (Meg ha egy pici - fél dl - igazi rumot dagasztasz bele, attól még lazább lesz.)
2014. szept. 12. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!