Mitől lesz a kuglóf tésztája könnyű és lyukacsos?
A lányom kuglófót kér születésnapjára.
Vehetnék készen is, mert általában nincs nagy tapasztalatom a sütésben (a család nem nagyon édesszájú), de néhány süteményt azért jól meg tudok csinálni.
A kuglófot azonban már kétszer is elrontottam, illetve nehézkes, tömör lett a tésztája sütés után.
Nagymamám tudott habkönnyű kuglófot sütni, de ő már sajnos nincs köztünk, és elvesztettem a receptet...
Tudnátok segíteni?
Dagasztott vagy kevert tésztásat csinálsz?
Tapasztalatom szerint a dagasztott könnyebb, a piskótás tésztájú fullasztós. (ennek ellenére én a kevert tésztásat szeretem csinálni)
Kelttésztából csinálom, általában kevés mazsolával (nem nagyon szeretjük a mazsolát, túl édesnek tartjuk), holnaputánra inkább feketecsokoládé-törmelékkel próbálnám.
Az a baj, ahogy írtam is, hogy amíg a recept megvolt, jók lettek, csak azóta rontom el, mióta a neten próbálok rákeresni...
Senkinek nincs ötlete vagy jó receptje?
Valami olyasmi, amitől egy kelttészta könnyű lesz?
Ez az, már emlékszem!
Addig kell dagasztani, míg a ragacsosság el nem tűnik, ugye? És vaj (vagy olaj) is jó sok kell bele.
Köszönöm, ma délután akkor meg is csinálom holnapra.
Nagyon jó tippeket adtál, igazán kedves vagy! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!