Mitől lesz a kuglóf tésztája könnyű és lyukacsos?
A lányom kuglófót kér születésnapjára.
Vehetnék készen is, mert általában nincs nagy tapasztalatom a sütésben (a család nem nagyon édesszájú), de néhány süteményt azért jól meg tudok csinálni.
A kuglófot azonban már kétszer is elrontottam, illetve nehézkes, tömör lett a tésztája sütés után.
Nagymamám tudott habkönnyű kuglófot sütni, de ő már sajnos nincs köztünk, és elvesztettem a receptet...
Tudnátok segíteni?
Köszönöm a válaszokat!
Most fogok nekiállni, de azt hiszem, a fehérjéket tényleg kihagyom.
Majd holnap megírom, hogy milyen lett ez a "közös erővel" készített, remélem, így már habkönnyű sütemény! :D
Hát, lányok, olyan két kuglófot rittyentettünk itt közösen össze, hogy majd elszáll!
Meséltem a lányomnak is, hogy segítettetek, ő is köszöni szépen.
Soha nem sikerüt még ilyen finomra, még a régi recepttel sem.
Mégegyszer köszi! :)
Köszi a gratulációt, de nem én vagyok ügyes, hanem az itt válaszolók nagy része! :)
Nélkületek soha nem sikerült volna, mint ahogy már többször is elrontottam.
Lényeg az, hogy egy morzsa nem sok, annyi sem maradt a két szép kuglófból. A baj csak az, hogy a sikeren felbuzdulva a család már most óbégat, hogy " anyu, mééééég"!
De előre megmondtam nekik, hogy karácsony előtt ne is reménykedjenek, mert azért ez elég munkás szórakozás... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!