Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez csak simán olvasszam...

Ehhez csak simán olvasszam fel a csokit gőz fölött? Vagy tegyek bele néhány kanál olajat is? És zacskóból működne ha kinyomnám?

Figyelt kérdés

az első mintát szeretném. celofánról le fogom tudni szedni?


http://www.youtube.com/watch?v=h8q9dZWXCb4


2013. okt. 29. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem nem nyílik meg a videó, de szerintem nem kell bele olaj (max. egy nagyon pici) és elvileg le tudod szedni a celofánról, bár én sütőpapírra szoktam az ilyen csokidíszeket rajzolni.
2013. okt. 29. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
48%

Az nem celofán hanem sütőpapír arról meg gond nélkül lejön, csak a minta vastagon legyen rajta a papíron hogy lásd megfelelően ha ráteszed a sütőpapírt.

Nos a csokival az a gond hogy oké hogy meglehetne olvasztani gőz felett egy kevéske olajjal, csak az a helyzet hogy az forró lesz és a zacskót valószínű kiolvasztja a francba plusz hamar megfog kötni így biztos nem lesz olyan szép, mert én is akárhányszor csoki mázat teszek valami sütire mindig gyorsan pörögve teszem rá és csak a féltepsinyi sütire tudom rendesen rátenni utána megint rá kell melegítsek hogy rendesen letudjon az olvadni. Nem véletlen csinálom ezt én a párom helyett mert nekem ez gyorsabban megy plusz félig meddig cukrász szakmám van csak nem fejeztem be mert anyámék erőltették rám én meg inkább otthagytam a sulit és kitanultam a villanyszerelőit, de a lényege az hogy ez így nem oké.

Bár már nem nagyon emlékszem de lehet kapni olyan fajta csokit amit könnyű kiolvasztani nem kell hozzá magas hőfok és talán a zacskó is elbírja, de a cukrászok erre egy spéci kinyomó zacskót használnak ami szövetes, mosható, és hőálló, mert egy sima nejlon zacskó nem hiszem hogy kibírná. Meg szerintem te sem tudnád átfogni.

2013. okt. 29. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

oké köszi.

de egyébként én a celofánra gondoltam, nem a sütőpapírra, tudom mi a kettő között a különbség.

2013. okt. 29. 12:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Próbáld úgy, hogy eleve a zacskóban olvasztod. Én is szoktam úgy, nem olvad el a zacsi, és akkor könnyen le tudod csípni a sarkát a kívánt vastagságúra. Nyilván ehhez nem kell olyan meleg víz és lassabban olvad, de működik. Ja és így a zacsit közvetlenül a melegvízbe tedd.
2013. okt. 29. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!