Miért nem fér össze a sárgadinnye és a tej?
Megszokás kérdése. Van, aki elképzelni sem tudja, hogy a zsíroskenyér + kovászos uborka duót le lehet öblíteni 1 pohár tejjel úgy, hogy túléld. Mivel én gyerekkoromban így kaptam, kutya bajom sincs tőle.
Ugyanígy, jólesően elkortyolok egy nagy bögre tejeskávét akár egy töltött káposztás ebéd után is anélkül, hogy a délutánt a wc-n tölteném :=).
Sárgadinnyéből is szoktam csinálni gyümölcslevest (házilag, poralap nélkül) krémjoghurttal, tejjel és tejszínhabbal és sosincs semmi bajunk tőle.
Én is inkább a porra tippelek, ott lehetett valami gond.
A kérdés egyszerű a tejben vannak vegyianyagok fehérjék tejcukor tejzsír a sárgadinnyében szintén különösen a dinnye ízét illatát adó vegyület ami a tej alkotórészével kémiai reakcióba lépve adja a kellemetlen ízű vegyületet.
Mellesleg a sárgadinnye aromavegyületét úgy hívják ortohangyasav-trietilészter amit volt szerencsém laborgyakorlaton előáálítani.
"ami a tej alkotórészével"
Pontosan úgy akartam írni, ami valamelyik alkotórésszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!