Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem fér össze a sárgadin...

Miért nem fér össze a sárgadinnye és a tej?

Figyelt kérdés
Görög gyümölcslevest akartunk csinálni tasakosat. A sárgadinnyét felszeltük és beletettük a kész levesbe. Behűtöttük. Akkor ért nagy meglepetés, amikor nekiálltunk megenni...Kb olyan volt, mint a grapefruit...Ehetetlenül keserű.
2010. jún. 27. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
garantált hasmenés,hányás :D
2010. jún. 27. 16:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Én amig tudtam tejet inni fosás nélkül,csináltam sárgadinnye turmixot,és nagyon finom volt,szóval szerintem a tasakos porral van valami gebasz.Éttermekben gyümisalihoz is adnak mondjuk tejszinhabot,abból sincs probléma
2010. jún. 27. 16:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Megszokás kérdése. Van, aki elképzelni sem tudja, hogy a zsíroskenyér + kovászos uborka duót le lehet öblíteni 1 pohár tejjel úgy, hogy túléld. Mivel én gyerekkoromban így kaptam, kutya bajom sincs tőle.

Ugyanígy, jólesően elkortyolok egy nagy bögre tejeskávét akár egy töltött káposztás ebéd után is anélkül, hogy a délutánt a wc-n tölteném :=).

Sárgadinnyéből is szoktam csinálni gyümölcslevest (házilag, poralap nélkül) krémjoghurttal, tejjel és tejszínhabbal és sosincs semmi bajunk tőle.

Én is inkább a porra tippelek, ott lehetett valami gond.

2010. jún. 27. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:

A kérdés egyszerű a tejben vannak vegyianyagok fehérjék tejcukor tejzsír a sárgadinnyében szintén különösen a dinnye ízét illatát adó vegyület ami a tej alkotórészével kémiai reakcióba lépve adja a kellemetlen ízű vegyületet.

Mellesleg a sárgadinnye aromavegyületét úgy hívják ortohangyasav-trietilészter amit volt szerencsém laborgyakorlaton előáálítani.

2010. jún. 27. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:

"ami a tej alkotórészével"

Pontosan úgy akartam írni, ami valamelyik alkotórésszel...

2010. jún. 27. 18:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Leteszteltük úgy is, h csak tej és dinnye por nélkül. Úgy hűlt a hűtőben. Akkor is keserű lett.
2010. júl. 1. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!