Sárgadinnye hő hatására megkeseredik?
Figyelt kérdés
Főzni próbáltam tejes sárgadinnye levest, az elején nagyon finom volt, de mire felforrt megkeseredett. A sárgadinnyét nem szabad melegíteni? illetve hogy vehetném el a keserű ízt?2009. jún. 19. 21:57
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mivel elvileg hidegen fogyasztandó ez a leves,a legközelebbi főzésnél próbáld meg a végén(hidegen)belerakni a dinnyét.Vagy ha úgy tetszik akkor turmixolni.Ezután már valószínűleg sokkal ízletesebb levest kapsz,csak utána egy kicsit keverd és hagyd egy 20 percet fogyasztás előtt,hogy "összeáljon az íze.
Forrás:Google
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem nem hő hatására keseredik meg. Én tavaly próbáltam levest készíteni belőle, de én egyáltalán nem főztem, és mégis 1-2 óra állás után olyan keserű lett, hogy ki kellett dobnom.
3/5 anonim válasza:
Egy dinnyetermelő: Ilyet még nem is hallottam! Főzni??? Nem kell ilyennel elrontani! Úgy fini ahogy van!KoBa
(Egy szakácskönyvben láttam: Feta sajt görög dinnyével...hááát, sztem csak rontott rajta)
4/5 anonim válasza:
A Termelő: Visszatérve nem tudom, hogymi lehetett a baj a főzés terén, de tény ez a termék utolérő típus...Ami annyit tesz, hogy szedés után, még a hűtőben is érik. 2-3 nap után megjelennek rajta az úgymond (minnél melegebb van annál jobban érik a dinnye): "hulla foltok", de még ilyenkor is nagyon ízletes, talán pont ilyenkor a legízletesebb (szerintem). Majd 4-5 nap után kezd el erjedni. Ekkora már érezni rajta, az erjedt alkohol ízt, ami kissé zavaró. Lehet, ez is közrejátszott...
5/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2009. jún. 21. 13:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!