Sárgadinnye dzsemet mihez használhatom?
Elég sok sárgadinnyénk lett, s hogy ne menjen töbkre főztem belőle dzsemet.
Az állaga elég híg lett.
Az íze is elég pikáns, érdekes.
De mihez fogom én ezt felhasználni?
Előre is köszönöm a tippeket.
Sülthúsokhoz?
Konkrétabban?
Ha sárgadinnyéből dzsemet készítesz, akkor össze kell főzni semleges ízű almával vagy őszibarackkal ( fele mennyiségben), mert a sárgadinnye kevés pektint tartalmaz, ezért a belőle készült dzsem híg marad, bármeddig is főzöd.
Felhasználása: a legfinomabb szerintem és a családom szerint - reggelire a vajas kenyérhez, kakaóval. De nagyon finom süteménybe is, palacsintába, sőt házilag készített joghurtnak is kellemes ízesítője (natúr joghurtot össze kell keverni a dzsemmel). A híg dzsemet pedig próbáld rákanalazni egy kis vanília fagyira úgy mint egy öntetet - isteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!