A zsirt hasznalhatom egyutt az olajjal?
Figyelt kérdés
Veletlenul elfogyott es beletettem az olajat.2010. szept. 27. 19:50
1/3 anonim válasza:
Igen, de hagyd, hogy a zsír felolvadjon és csak utána tedd hozzá az olajat, mert a zsír nagyobb hőfokon olvad.
2/3 anonim válasza:
Lehet. Én azt nem hallottam, hogy előbb zsírt, utána olajat... Kémiai szempontból megközelítve a dolgot simán melegítheted együtt a kettőt, az olaj, mint folyékony közeg egyben oldani is fogja a zsírt, így nem kell annyira magas hőmérséklet a teljes felolvasztáshoz. Legalábbis gyógyszertechnológián ezt az elvet használják ki sok különböző lipofil kenőcsalapanyag összeolvasztásánál.:)
3/3 anonim válasza:
Simán lehet vegyiteni a kettőt. Én például van hogy felesbe készitek valamit, hogy ne dermedjen meg annyira. pl. pörkölt. Teszek bele egy kis olajat is, és igy másnap ki tudok venni belőle, ha szükséges, a hűtőből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!