Hogyan kell a sárgadinnye befőttet csinálni? Csak bevált recepteket kérek, mert már volt csalódásom ezügyben.
Figyelt kérdés
2010. aug. 14. 09:43
1/4 A kérdező kommentje:
naaaaaaa léccccccccccciiiiiiiiiiiiii....befőttnek vagy lekvárnak lenne jobb????17 db termett a kertemben,egyszerre érett...csak nem dobom ki???....segitsééééééééééééég!!!
2010. aug. 14. 10:27
2/4 anonim válasza:
Halvány lila gőzöm sincs.
Én azt csinálnám, hogy megennék napi kettőt, és akkor hamar elfogyna :)
3/4 anonim válasza:
Egy ismerös igy szokta eltenni: a dinnyét meghámozza, kimagozza és kisebb darabokra vagja. (Ha ajándékba késziti, akkor karalábékivájóval golyókat formál.)
A dinnye súlyának megfelelö (1:1) cukorból szirupot föz.
A dinnyedarabokat üvegekbe rendezi és a forrásban lévö sziruppla leönti, azonnal lezárja a csavaros tetövel és betakargatva hagyja kihülni. Lehet bele vaniliát, szegfüszeget, fahéjat is tenni - de szerintem anélkül finomabb.
4/4 anonim válasza:
Én kész befőtt tartósítóval raktam el, és nagyon finom lett. A lekvárt pedig gyári zselésítővel, és az is isteni lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!