Mi értelme van annak, ha valaki telelocsolja a rizst olajjal meg majonézzel?
Olajat önt a már megfőtt, kész rizsre! Meg annyi majonézt önt rá, hogy az kb. dupla annyi, mint a rizs (és nem túlzok).
Családtagjaim rendszeresen így étkeznek, és érdekelne, hogy mások szerint ez normális-e.
A sima főtt rizs sok mindenre emlékeztethet, de fűrészporra pont nem. Nálunk 3-4-szeres víz van benne, úgyhogy nem lehet száraz (nem tudom máshogy megfőzni, igaz, ritkán kíséreltem meg, de mindig főtlen maradt dupla vízzel).
Én nagyon szeretem magában is, ha ízlésemnek megfelelő a rizs (ha nem az, akkor pedig eleve nem nyúlok hozzá) :) De van ilyen, hogy valaki jól bírja külön enni az ételeket, azt is, ami a rizsnél lényegesen érdekesebb így (pl. mustár, vaj). Fura, hogy a zsíros rizs pont nem megy, pedig a két része külön-külön igen, ugyanez a majonézre...
Mondjuk én nem nagyon láttam még olyat, hogy a natur rizst majonézzel eszik az emberek, és ennyi.
Nálunk pl ha már rizs, akkor mellé mondjuk rántott gomba, és tartár. És van benne majonéz. Semmi gond nincs vele.
Elképzelni nem tudom hogy rányomok egy kiló majonézt a rizsre... fura :D Egyéni ízlés.
Olajat amúgy én néha szoktam önteni rá, pl. túl sokat csinálok, és kicsit kiszárad. De sok értelmét nem látom a napraforgó olajnak, inkább tökmag vagy hasonló kerül rá. Szerintem kifejezetten finom tud lenni.
Egyébként gondolom nekik is száraz. Vegyenek más fajta rizst, és ne pergőre csinálják, hanem szaftosra. Engem inkább az ijeszt meg, hogy mennyi olajat fogyaszthatnak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!