Tévében hallottam hogy a rozslisztből összeállított tésztából kiszökik a levegő tehát nincs értelme keleszteni. A rozsliszten kívül van még olyan liszt amiből a felépítése miatt kijön a levegő?
Figyelt kérdés
Rozsból csak úgy lesz pl kenyér hogy előbb rá kell sülnie egy kéregnek ami benntartja a levegőt de pizza,stb tésztának nem jó.
Van még több ilyen liszt is?
2017. jan. 26. 12:28
1/1 anonim válasza:
Csak hülyén fogalmaztak. Amúgy ezt az elvet követve, ha még egy masszív kéregbe is lenne zárva (ami nem sérülhet, különben "kiszökik a levegő"), akkor hogyan dagadna kenyérré?
Alacsony a sikértartalma, így korlátoltabb a kelés. Kelt tésztákhoz más (pl teljes kiőrlésű BL) liszttel keverve használatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!