Mi értelme van annak, ha valaki telelocsolja a rizst olajjal meg majonézzel?
Olajat önt a már megfőtt, kész rizsre! Meg annyi majonézt önt rá, hogy az kb. dupla annyi, mint a rizs (és nem túlzok).
Családtagjaim rendszeresen így étkeznek, és érdekelne, hogy mások szerint ez normális-e.
Persze, hogy normális, nyilván nekik így ízlik. Ízlésben nem kötünk bele a másikba, nem érdemes :)
De lehet, hogy más okuk van rá, én is igyekszem agyonzsírozni a szénhidrátokat, hogy diétásabb legyen... Csak én inkább rejtett zsírokkal operálok, főleg a rizsnél. Kenyérnél már pöpec dupla annyi zsírral enni.
Nekik normális. Ez most olyan hogy valaki a dinnyét kenyérrel eszi , van aki a túros tésztát cukorral
Mindkettőtől hányni tudnék de ismerek ilyen embereket nekik így jó.
Más ízvilág és kész
Én a rizsre állandóan majonézt teszek. A granatérra tejfölt , a rakott krumplit szintén tejföllel eszem.
175 cm vagyok és 60 kiló :) évek óta.
20/L
Én sem tudom megenni a rizst magában, ha nincs mártás, savanyúság, saláta, vagy befőtt hozzá, akkor jól jön a majonéz, legrosszabb esetben a ketchup.
Szerencsére nem vagyunk egyformák, van aki így szereti, van aki máshogy.
Én olajjal meg majonézzel még nem ettem, nálunk pörköltszaft, sülthúszsír, tartár járja.
Azt el nem tudom képzelni, hogy a csupasz rizst hogy lehet megenni. Kb. mint a fűrészpor.
Granatér mácsik: krumplis tészta. A hangzásból ítélve valami szláv elnevezés lehet. De gránátos kocka néven nálunk is ismert, hagyományos éttermekben így előkelőbben hangzik. Ahogy a paprikáskrumpli is csak nálunk proliknál paprikáskrumpli, az éttermekben serpenyős burgonya. :)
#3. Na én meg a rakott krumplit szeretem sok majonézzel. Alapból a sütés vége felé teszek rá tejfölt, de tálalásnál még jó adag majonézt nyomok rá.
Én nem tartom "fűrészpornak" a rizst, csak jól kell tudni elkészíteni, és tud ízletes köret lenni. De egyébként mint fent írták, ízlések és pofonok, egye mindenki úgy ahogy neki jólesik. Vannak egyes ételek, amihez az dukál, és ha az étel elég szaftos, eleve a rizs is könnyebben csúszik vele. Rántott hús, rántott sajt mellé már valóban kicsit száraz, de ezért szoktunk pl. rántott sajt+ rizs mellé majonézt, vagy Camembert mellé áfonyalekvárt enni.
Nincs olyan szerintem az étkezési szokásokban, hogy normális és nem normális. Vannak alap menük, mint amit leírtam, és az éttermekben így kínálják, mert a többség így fogadja el és így ismeri. De otthon mindenki mindent úgy egyen ahogy neki jólesik. Én pl. szeretem a natúr csirkecomb filét rizzsel és őszibarack befőttel. Egyszer a férjem rakott krumpli mellé is kipróbálta az őszibarack befőttet, a fene tudja hogy jutott ez eszébe, de ízlett neki. A barátnőm pl. nagyon idegenkedik a hús+gyümölcs kombótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!