Mi értelme van a sütési hőfok megadásának?
Csakis a hőfok megadásával értelmezhető a megadott elkészítési idő.
Rántottát süthetsz leírottad szerint, de vastagabb, vagy bundázott húsnál már igencsak lesz különbség.
Gondolj a grill és a BBQ elkészítése közötti különbségre.
Elöször is ezek a höfokok tapasztalat alapján jönnek létre.
Másodszor sok ételnél igenis sokat számít a höfok, különben nem lesz normális az eredmény.
Ha. a képviselöfánkot ha nem az elöírt forró sütöbe teszed, hanem alacsonyabbra (vagy nem melegíted elö a sütöt), akkor szétfolyt plecsniket kapsz a felfújódott fánkocskák helyett.
Ha piskótát akarsz sütni és magasabb höfokon sütöd, akkor a külseje sötétre ég, belül nyers marad, ha kivesezd a sütöböl, összeesik és belül szalonnás, tömör lesz.
Ha egy egész csülköt, kacsát vagy más vastagabb húst magasabb höfökön készítesz, mint amit írnak, akkor a külseje megég, belül meg nyers, véres marad.
A kérdésed alapján egyértelmü, hogy nem igazán tudsz és szoktál sütni-fözni (max. rántottát), és ezért kérdezel ilyen butaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!