Makaróni vagy/és spagetti? A tésztán kívül van más különbség is?
Makaróni ( az a "spagetti" tészta aminek lyuk van a közepén).
Kevés olajon megsütök 3reszelt hagymát, majd 30 dkg felvágott gombát , s 30 dkg csíkokra vágott sonkát teszek rá. Ezeket össze sütöm, majd 3 nagyparadicsom konzerv mehet rá,vegeta , bors, bazsalikom, piros paprika, s 2 pohár víz. Ezt addig főzöm kis lángon, míg be nem sűrűsödik.
Spagetti.
3 hagymát lereszelek ( nagy lyukú reszelőn, amit olajon megsütök, majd 3 lereszelt paradicsomot teszek bele, majd kb. fél kiló darált sertéshúst. Addig sütöm, míg ki nem fehéredik a hús, s ha levet enged, azt naggyából főjje le. Utánna teszek bele 3nagy paradicsomkonzervet, felöntöm 2 pohár vízzel, oregánó, bazsalikom, vegeta, bors , paprikával fűszerezem, s addig főzöm kis lángon, míg be nem sűrűsödik.
Na várj, mert nem mindegy, melyik típusra gondolsz, mert többféle spagetti és makaróni is létezik.
Ha a bolognai spagetti és a milánói makaróni közötti különbség érdekel (ez a 2 legismertebb olasz tésztaétel, de 2-nél sokkal többféle van), akkor a tésztán kívül az alapvető különbség (hivatalosan, eredeti olasz recept szerint - én jártam kint) az, hogy a milánói makaróniban van gomba, és sonkából készítik, a bolognai spagettiben nincs gomba, és darált húsból készítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!