Levesbe bele főzzük a tésztát vagy nem?
Párommal múltkor összekaptunk, mikor kiderült, hogy a levesbe főzte a tésztát és nem külön. Elmondtam neki, hogy ha a levesben benne van hosszú ideig a tészta, az rontja a leves minőségét és hamarabb megromlik.
Válasza az volt, hogy ne beszéljek már h..lyeséget, nálunk 33 évig mindig a levesben volt a tészta és soha nem romlott meg. (Ők 3 nap alatt megették a levest. Ez ma derült ki, mert rágtam a fülét, hogy telefonáljon már végre haza és derítse ki, hogy hogy nem romlott meg náluk soha a leves. És végre tegyünk pontot az ügy végére.)
Oké, pár napig nem romlik meg, de utána igen. Mit lehet ilyenkor csinálni? Próbáltam vele közölni, hogy figyeljen erre, hogy máskor külön csinálja a tésztát a levestől.
Segítséget szeretnék kérni tapasztalt háziasszonyoktól.
Nem értelek, milyen levest esztek 3 napnál tovább???? Alapesetben másnap vagy legkésöbb harmadnap illik megenni, mert tészta nélkül is elkezd megromlani.
De ettöl függetlenül én nemszoktam belefözni a tésztát a húslevesbe, zöldséglevesekbe igen, mert ott szükséges, hogy a tészta is átvegye a leves ízét. A húslevesnél van, aki szintén jobban szereti, ha levesízü a tészta, ebben az esetben kiveszek a leves levéböl külön edénybe és abba fözöm a tésztát.
De ezek szerint nálatok lényegtelen, mert ha 3 naposnál régebbi levest akartok enni, akkor ott teljesen mindegy, hogy tésztásan vagy tészta nélkül romlik meg.
Igazad van, hamarabb megromolhat.
Viszont egyszerűbb belefőzni. De ez csak kényelmi szempont. Ha több napra készül, érdemes külön főzni. Meg mondjuk biztos, hogy szebb marad a húsleves, ha nem abban főtt a tészta.
#2 és #4
Van, amikor van főzelék is, és olyankor nem eszünk levest, csak áll a hűtőben. Változatosabb étkezés. Én se mindennap eszek levest.
Köszönöm, mindenki válaszát. :)
Milyen leves?
Mármint a húslevesbe mi sosem főzzük, mert nagyon azott lesz. De pl gyors zöldség levesekbe meg ilyenekbe mindig belefőzzük, s másnap is tökéletesen fogyasztható!
Húslevesbe nem főzöm bele, mert
- zavaros lesz a leves
- elázik a tészta egy idő után
- valóban hamarabb romlik meg
Bableves:
Belefőzöm a csipetkét
Zöldséglevesek:
Belefőzöm a vajgaluskát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!