Milyen nem hétköznapi recepteket ismeretek csirkecombbal?
Kedvencem:
(2 éve Bulgáriában ettem étteremben hasonlót, annyi hogy én itthon csirkeragút készítetek évente párszor ez alapján)
Zöldséges csirkecomb
A csirkecombokat besózod.
Tetszés szerinti zöldségféléket (minél több félét, pl, sárgarépa, zöldborsó, hagyma, zöldbab, kukorica, karfiol/brokkoki, meg amit még akarsz) kis darabokra vágsz, sóval, borssal füszerezed, meg amit még szeretsz, tetszés szerint.
Egy tüzálló tálat kiolajozol vékonyan, beleteszed a zöldségek felét, rá a csirkecombokat, befeded a többi zöldséggel és sütöben, lefedve 150 fokon kb fél órát párolod. Ezután a húsokat a zöldségek tetejére szeded, és még 20-25 percig sütöd lefedés nélkül, amíg megpirulnak a combok.
A zöldségektöl igen finom aromája lesz a csirkének, és elvileg a zöldségfélék körítésnek is elegendöek.
De ha szeretnél hozzá mást is, akkor krumplipüré vagypárolt rizs jól illik hozzá.
A másik kedvencün:
Palacsintás csirke
Csirkéböl pörköltet fözöl, a levél nagyrészt leszüröd (félretéve, a húst kihütöd és kis darabokra vágod,
es összekevered 2 dl tejföllel (magasabb zsírtartalmú!), és annyit keversz hozzá a szaftból, hogy ne túl sürü massza legyen.
4-8 db palacsintát készítesz (maradék is jó!).
Egy tüzálló tálat kiolajozol, a tál méretétöl függöen egy vagy két palacsintát teszel alulra, ugyanennyi palacsintát félreteszel.
A többi palacsintát metéltszerü csíkokra vágod, összekevered a tejfölös hússal, és rásimítod a palcsintára, befeded a maradék palacsintával.
A maradék pörköltlevet kevés tejföllel kikevered, ráöntöd és sütöben átpirítod kb 20 perc alatt,vagy amíg szinesedni kezd a teteje.
Bocsánat nem néztem az oldalt.
Citromos tejben sült csirke.
Én mindig combbol készítem, de biztos más csirketeszekbol is finom.
A csirkecombbot sozom borsozom kevés vajban vagy olajban egy olyan labosban ami sütőbe is teheti minden oldalát kicsit megkapatom. Utána annyi tejjel öntöm fel, amennyi ellepi. A tejbe teszek egy citromot felkarikazva egy marék friss zsályát vagy egy nagyobb csipet szaritottat, 3 gerezd fokhagymát. A tejet ízlés szerint sozom, borsozom.
Lassabb fokozaton felforralom. Mikor felfort teszek bele egy csipet őrölt fahéjat, és beteszem a sütőbe fedő alatt, én kegkeveresen 180 fokra szoktam. Ha megpuhult leveszem a fedot és a savot hagyom elfoni. Ha nagyon sok leontom róla. A citromtol túró szeru massza lesz a huson.
Rizzsel szeretjük a legjobban. Kinézetre nem biztos, hogy a legszebb etel, mi nagyon szeretjük, eddig panasz nem jött ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!