Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen nem hétköznapi receptek...

Milyen nem hétköznapi recepteket ismeretek csirkecombbal?

Figyelt kérdés
2018. nov. 28. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedvencem:

[link]


(2 éve Bulgáriában ettem étteremben hasonlót, annyi hogy én itthon csirkeragút készítetek évente párszor ez alapján)

2018. nov. 28. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséges csirkecomb


A csirkecombokat besózod.

Tetszés szerinti zöldségféléket (minél több félét, pl, sárgarépa, zöldborsó, hagyma, zöldbab, kukorica, karfiol/brokkoki, meg amit még akarsz) kis darabokra vágsz, sóval, borssal füszerezed, meg amit még szeretsz, tetszés szerint.

Egy tüzálló tálat kiolajozol vékonyan, beleteszed a zöldségek felét, rá a csirkecombokat, befeded a többi zöldséggel és sütöben, lefedve 150 fokon kb fél órát párolod. Ezután a húsokat a zöldségek tetejére szeded, és még 20-25 percig sütöd lefedés nélkül, amíg megpirulnak a combok.

A zöldségektöl igen finom aromája lesz a csirkének, és elvileg a zöldségfélék körítésnek is elegendöek.

De ha szeretnél hozzá mást is, akkor krumplipüré vagypárolt rizs jól illik hozzá.


A másik kedvencün:

Palacsintás csirke


Csirkéböl pörköltet fözöl, a levél nagyrészt leszüröd (félretéve, a húst kihütöd és kis darabokra vágod,

es összekevered 2 dl tejföllel (magasabb zsírtartalmú!), és annyit keversz hozzá a szaftból, hogy ne túl sürü massza legyen.

4-8 db palacsintát készítesz (maradék is jó!).

Egy tüzálló tálat kiolajozol, a tál méretétöl függöen egy vagy két palacsintát teszel alulra, ugyanennyi palacsintát félreteszel.

A többi palacsintát metéltszerü csíkokra vágod, összekevered a tejfölös hússal, és rásimítod a palcsintára, befeded a maradék palacsintával.

A maradék pörköltlevet kevés tejföllel kikevered, ráöntöd és sütöben átpirítod kb 20 perc alatt,vagy amíg szinesedni kezd a teteje.

2018. nov. 28. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Citromos tejben sült csirkecomb. Ha érdekes lehet leírom a receptet
2018. nov. 28. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem a kérdezö vagyok, de érdekelne a recept!
2018. nov. 28. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, én is idepofátlankodok. A recept engem is érdekelne.
2018. nov. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat nem néztem az oldalt.


Citromos tejben sült csirke.


Én mindig combbol készítem, de biztos más csirketeszekbol is finom.


A csirkecombbot sozom borsozom kevés vajban vagy olajban egy olyan labosban ami sütőbe is teheti minden oldalát kicsit megkapatom. Utána annyi tejjel öntöm fel, amennyi ellepi. A tejbe teszek egy citromot felkarikazva egy marék friss zsályát vagy egy nagyobb csipet szaritottat, 3 gerezd fokhagymát. A tejet ízlés szerint sozom, borsozom.


Lassabb fokozaton felforralom. Mikor felfort teszek bele egy csipet őrölt fahéjat, és beteszem a sütőbe fedő alatt, én kegkeveresen 180 fokra szoktam. Ha megpuhult leveszem a fedot és a savot hagyom elfoni. Ha nagyon sok leontom róla. A citromtol túró szeru massza lesz a huson.


Rizzsel szeretjük a legjobban. Kinézetre nem biztos, hogy a legszebb etel, mi nagyon szeretjük, eddig panasz nem jött ra.

2018. dec. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm!
2018. dec. 4. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon köszönöm! :) Ma vagy holnap ki is próbálom. :)
2018. dec. 4. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!