Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen hétköznapi érteleket...

Milyen hétköznapi érteleket tudok, amiket ti dobtatok fel valamivel?

Figyelt kérdés
"Már unjuk a körforgást" Olyan hétköznapi ételekre gondolok amiket egy kamasz és egy felnőtt is egyaránt "szeret" :) Csak egy kis modernizáción esett át, ami kicsit feldobta azt! A válaszokat előre is köszönöm.

2015. máj. 20. 14:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem baj ha kicsit költséges.. :)
2015. máj. 20. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én nagyon szeretem a sült krumplit kechuppal és sajttal, vagy fokhagymás majonézzel, akkor a rántott hús panírjába reszelt hagymát szoktam reszelni, házi hamburger, pizza levelestésztából, bolognai tészta sütőben összesütve. nem tudom ilyenekre gondoltál-e én kolisként ezeket készítem gyakran.
2015. máj. 20. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Minden jöhet amit úgy véltek :D Majd válogatok :)
2015. máj. 20. 14:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vörösborban sütöttem meg a marhamájt úgy, hogy előtte befűszereztem borssal, majorannával, majd először kicsit megkapattam, tehát megpirítottam mindkét felét. Ezután öntöttel fel a borral és hagytam, hogy elmenjen róla a bor, ezután sűrű szaft maradt.

Vagy ha már rántott hús: A húst,ami sertés karaj, vagy tarja, mustáros fokhagymás tejbe áztatom egy napig, és úgy panírozom be. Ha nem túl vastag a szelet, klopfolni sem érdemes, mert ettől a pácolástól vaj puha lesz. A zsemlemorzsába reszelt diót, vagy magvakat keverek. Bár ez utóbbi nem modern, hanem éppen hogy ősrégi módszer, de érdemes feleleveníteni és kipróbálni.

2015. máj. 20. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Tegnap dobtam össze egy finom ebédet, nem is tudom minek nevezzem. A brassóira hasonlít leginkább, de hát nem az volt, mert ahhoz kevés volt a hús, így hát találomra tettem hozzá egyebeket.

Na szóval volt fagyóban 30 deka csíkokra vágott disznóhúsom. Van itthon mindig jóféle füstöltkolbász.

Egy közepes hagymát finomra vágva kevés zsíron megdinszteltem, kis sóval, kis vízzel krémesre pároltam. Amikor zsírjára visszasült rádobtam a húscsíkokat, fehéredésig kevertem, majd lefedve hagytam saját levét kiadni. Ezután dobtam mellé kb 15 dekányi szeletelt gombát, és együtt puhulgattak. Közben kockakrumplit vágtam úgy 40 dekányit, majd leszárítás után 8 percig mikróztam. Közben egyszer átkevertem. egy másik serpenyőben bő zsírban pirosra sütöttem. míg sült, szeltem egy darabka kolbászt és a raguhoz kevertem.

Most már a zsírján pirítottam, és megszórtam 2 gerezd préselt fokhagymával, őrölt borssal és majorannával. A krumpli közben kisült, leszűrtem és összekevertem a gombás-kolbászos piroskásra sült hússal.

Uborkasalátával ettük, ketten dudára jóllaktunk vele.

Itt szeretném közzétenni, hogy ezt a előmikrózós krumplisütést nagyrabecsült válaszolótársamtól Dobos Zolitól tanultam és nagyon hálás vagyok érte.

A krumpli belül omlósan puha, kívül pedig kellemesen kérges piros. Szóval isteni, mindenkinek szívből ajánlom,aki bármilyen alakzatú gyors és finom sültkrumplira vágyik.

2015. máj. 20. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
En a sultkrumplit hagyomanyos krumpli helyett edesburgonyabol csinalom. Nagyon finom, egzotikus kaja, raadasul egeszsegesebb es kevesbe hizlal, mint a hagyomanyos.
2015. máj. 20. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az édesburgonyát én is ajánlom sültkrumplinak. Nagyon tutter.


Ami nekem még nagyon bejött amikor anyám anno ezzel újított, hogy nem rizs volt a köret, hanem. Olajon hagymát dinsztelsz, valamilyen erős ízű felvágottat (zala, vagy jobb minőségű sonka) keversz hozzá, majd gombát, kukoricát és végül ráöntöd a már megfőtt rizst. Érdemes pergős rizsből, én ezeket a gyorsrizseket szeretem, sztem árban is jók. Összeforgatod, ízesíted flekken porral, és a végén hideg savanyú uborkát aprítasz bele. Minden szokványos alapanyag, de mégis valami új. Egyébként bármilyen zöldséggel savanyúsággal kombinálható a téma. Ehhez bármilyen hús jó. Ha már rántott hús, akkor a bundájába kell tenni szezámmagot, nagyon jó lesz tőle.


De igazából ha unjátok amit esztek, nézzetek egy receptes könyvet. Végtelen dolgot lehet enni. Csinálj lecsós húst, abált malacfejet, szívpörköltet, grillezz garnélát, csinálj kagylót, süss lazacot, ma már a sushikat is nagyon könnyű otthon összelapátolni. Végtelen kombináció van a kínai konyhában. Én pl imádom a kínait. Bármilyen zöldségeket amiket imádsz megpirítod, szójaszósz, gyömbér, chili, méz, hús, tészta rizs amit akarsz. Tényleg csak a fantáziádon múlik.


Ja vagy például azt is bírtam amikor kiderült hogy a túrós csuszát, meg a juhtúrós sztrapacskát lehet enni köretként is. Jó sok pörkölttel. Nálunk nagy újítás volt még anno, hogy anyám készített otthon giroszt. Az is okos dolog ha belegondolsz, krumpli, hús, zöldség, és szósz. Olyanra csinálod amilyenre akarod.


Rengetegféle újhullámos krémlevest is készíthetsz. Erről jut eszembe, egyszer ettem egy isteni finom arab köretet. Rizs volt, de zöld kardamommal, valamilyen curry, vagy kurkuma témával felnyomva, és jó sok aszalt bogyókkal, mazsola, szamóca, áfonya, nem tom. Fúhh isteni volt. Maga a rizs és az ízesítés só alapú volt, mint rendesen, viszont voltak benne nagyon jó édes elemek is.


Ha nem a főttételekre gondolunk, akkor beemelhetitek a csírákat az étkezéseitekbe. Nagyon tutik a retekcsíra, mungóbabcsíra. A mungóbab egyébként jó bármilyen stir fry vegetableshez is.


Hát sorolhatnám még, de tényleg végtelen

2015. máj. 20. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!