Tészta tejszínben főzve?
Figyelt kérdés
Többször olvastam màr olyan receptet, amikor a nyers száraz tésztát magában a szószban főzték meg. Én tejszíneset szeretnék készíteni, de nem egyértelmű, hogy mik az arányok, tegyek e még a tejszínbe valami folyadékot vagy megfő annyiban, amennyit a recept eleve ír. Valakinek van ebben tapasztalata?2018. nov. 28. 11:41
1/3 anonim válasza:
A fazék aljára rakod a tésztát és hideg vizet raksz rá annyit, hogy ellepje a tésztát + még 2 dl. Ebben megfőződ a tésztát és amikor al dante a tésztád hozzá rakod a tejszínt és beforralod vele.
2/3 anonim válasza:
Ez elözö ötlete elvileg nem rossz, csak a "még 2 dl" kitétel az, ami nem igaz, mert ez mennyiségtöl függ.
Alapesetben a tészta mennyiségének 1,5-szöröse folyadék az, amiben megfö, esetleg picit többet tehetsz, ha kicsit szaftosabban szereted.
De természetesen függ a tésztától is, hogy mennyi folydékra van szüksege, meg hogy mennyire puhán szeretitek, ezért adott esetben pici FORRÒ vízzel még lehet hígítani, ha úgy érzed, hogy kell!
3/3 anonim válasza:
al dante - HELYESEN AL DENTE!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!