Bevált császármorzsa recept?
Figyelt kérdés
Császármorzsát szeretnék készíteni,mert a barátommal most épp azt ennénk=) Nem olyan receptet szeretnék amibe dara is kell,hanem a simát,ami nem olyan kis apró darabokból áll,hanem amit nagyobb darabkákra lehet szaggatni a sütés közben.Írnátok nekem bevált recepteket???Nagyon megköszönném!!!2010. jún. 26. 17:06
2/4 anonim válasza:
Minden császármorzsába kell dara. Csak liszttel soha nem lesz belőle császármorzsa,csak valami rántotta-szerű.
3/4 anonim válasza:
Szerintem ez így tökéletes,én így készítem és imádja mindenki:
(két személyre):3 dl tej
3 dl liszt
3 db tojás sárgája (a fehérjét tedd külön tálba)
1 csipet só
vaníliás cukor
cukor,ízlés szerint (nem kell sok)
rum aroma
citrom reszelék
Ezeket alaposan keverd össze,csomó mentesre,azután verj kemény habot a 3 tojás fehérjéből és azt is keverd a tésztába.Kevés meleg olajba öntsd bele lassan a tésztát és lassan darabold össze a főzőkanállal.Addig főzd,amíg nem kezd el a tészta kicsit pirulni.Széles lábosban ,teflonban készítsd,hogy jól szétterüljön benne a tészta!Közben tehetsz a tésztához mazsolát ,vagy felkockázott alma,barack,ananász darabokat,amelyiket szereted.Ha kész,lekvárt vagy porcujrot is tehetsz rá.
4/4 anonim válasza:
Bizony, bizony:):)! Dara nélkül elrontod. A morzsák mérete a szakácsnőtől függ, azaz mennyire töri szét a megpirult masszát. Illetve mennyi olajat tesz alá (én keveset szoktam, emiatt nehezebb aprózni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!