Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a megymártás és...

Hogyan készül a megymártás és a hozzávaló "dara"?

Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 14:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A meggyet kevés vízben megfőzöd és tejjel kevés liszttel behabarod.

A búzadarát megpirítod olajon és vízzel felöntve párolod egy ideig.

2010. jún. 26. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Vagy így.


A meggyet vízben megfőzöd, s közben 1 tojást, ízlés szerint cukrot, és kb 4 ek kanál lisztet kikeversz, majd felöntesz egy kis vízzel. Ezzel is sűrítheted a meggymártást. (Tejérzékenyeknek ajánlva.)

Anyósom, keményítővel és tejföllel sűríti, úgy is finom.


Üdv!


ui.: dara ugyanúgy, ahogy az elöttem levő leírta

2010. jún. 26. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!