Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnék egy ilyen tortát...

Hogy tudnék egy ilyen tortát kidíszíteni?

Figyelt kérdés
Anyukámék házasság megerősítés céljából megint összeházasodnak és én csinálom meglepibe a tortát nekik mert sokalja a cukrászdai árát.Tudom, hogy olyat ugy sem tudok csinálni de megszeretném próbálni h örömet szerezzek neki.Egy 3 emeletes fekete erdő tortát csinálnék neki de a díszítéshez nincs semmi ötletem, hogy tudnám ugy megcsinálni ,hogy kicsit hasonlítson egy esküvői tortához??A válaszokat köszönöm előre is:)
2010. jún. 26. 12:55
 1/10 anonim válasza:

Persze nem lesz olyan mint egy cukrászdai de szerintem így gyönyörü szép lesz :


A tortaa szélét körbe fújd be tejszínhabbal utána a közepét teljesen töltsd meg szeder dzsemmel . Teszel rá ilyen szikrázóó akármit. :D ebből hármat is akár. Elfelejtettem a nevéét :/ Csillagszóró :D Azthiszem.

2010. jún. 26. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]


Ezek szerintem elég szépek.

Ne sajnáld róla a tejszínhabot, viszont a csokiforgáccsal csínján bánj. De mindegyik emeletet dekoráld koktélcseresznyével, valamint ha a felső emelet elég nagy, akkor egy szívet is kirakhatnál rá.

Esetleg nézz utána, nem lehet-e ételszínezővel a tejszínhabot is színezni, az is jól nézne ki, és akkor a csoki gyakorlatilag el is hagyható:)

Ami biztos, hogy kakaóporral lehet, legalábbis nekem már sikerült, és akkor fehér-barna díszt nyomhatsz rá.

De mindenképp legyen rajta SZÍV motívum :)

2010. jún. 26. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Például így:


[link]

2010. jún. 26. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Cukrász vagyok és nagyon szívesen adok ez ügyben tanácsot akár marcipánnal akár tejszínabbal akár krémmel szeretnél dolgozni a díszítés során.

színezéssel kapcsolatban is....

Csak írj melyik verzió érdekel,hogy ne írjak regényt feleslegesen inkább azt írom csak ami konkrétan lesz,de azt elég részletesen....

2010. jún. 26. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek:)Engem a tejszínhab és a krém készítése érdekelne meg az ,hogy hogy tudnám színezni.
2010. jún. 26. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A cukrász vagyok...

Tejszínhabbal való díszítéshez mindenképp kéne egy közepes nagyságú csillagcső,és egy habzsák.

Ha a 3 tortát egymásra rakod akkor azt javasolnám hogy készítésnél a csoki vagy a vanília krémmel kend le nagyon vékonyan a torták tetejét és úgy tedd hűtőbe.

Majd állítsd őket nagyság szerint egymásra.

A tejszínnél nagyon fontos hogy ne sima tejszínnel dolgozz!!hanem vagy HULALÁVAL,litere olyan 5-600ft,vagy Meggle tejszínnel dolgozz,mert ez ha jól felvered magában akkor olyan tertós hogy a leges leg melegebben sem olvad le róla.

Szinezni:Kész szinezőket ajánlom ált mindenhol kapni zöld akupakjuk,de vigyázz velük,akkor add a tejszínhez mikor már felverted,és nagyon óvatosan fakanállal keverd el benne,aztán már más dolgod nincs,mint a habzsákba tölteni a habot,és minden szint oldalát felhúzni vele:alulról elindulva csak egyenesen haladsz a torta oldalán felfelé,úgy hogy mikor elérsz a torta krémes tetejéhez megállsz.Természetesen közben folyamatosan egyenletesen nyomod a zsákot.Ezt minden emelet oldalán...majd a legegyszerübb hogy körbe a torták szélén szintén csillagcsőmés zsák segítségéven köröket írsz le,csak nem vízszintesen hanem függőlegesen mint az oroszlán karikája,folyamatos legyen,vagy ami még egyszerü nyomsz 2kört egymásra,majd mellé megint 2 kört egymásra,és ezt körbe....és minden szinten..

Ha krémmel díszítenél érdemes a vaníliával,ugyan nem tudom milyen a krém recepted tejszínes vagy vajas,de mindkettőt a legvégén kell szinezni,óvatos mozdulatokkal fakanállal elkeverni,szintén zsák,és ugyanúgy mint a tejszínnel.

A felvert tjszínt ill vagy krémet ne felejtsd el szétosztani ha több színt szeretnél keverni...


Írnék még 1 dolgot.

Ha szépen szeretnél díszíteni akkor ajánlok meggyet,és étcsokit.

A csokit felmelegíteni vízgőzön vagy mikróban csak ott figyelj mert állandóan 2 pillanatonként keverni kell le ne égjen,sütőpapírra kiönteni,elkenni vékonyra,és mikor dermedni kezd forró száraz késsel akár nagy 3szögre vágni,majd a papírt le róla.Gyorsan kell vele dolgozni,mert hamar köt aztán törik...

Meggyet lecsepegtetni ha befőtt,és minden kerek habkupacra tenni egyet,majd egy ilyen csokit a sréhen mögé szúrni.A maradék csokit visszamelegíteni,kis kúp alakú zsákot csinálni sütőpapírból,bele a csokit,kivágni az alját,és a torták tetején a habot össze vissza spriccelni vele.


Remélem nem írtam le bonyoultan,és tudtam valamennyit segíteni.

Ha kell krém recept írj nyugodtan:-))

Én a tejszínes díszítést javasolnám mert a Hulhala és meggle is növényi tejszín ezáltal kemény és mindíg tartós,míg a krém ha nem jó az állaga le fog csúszni pláne ha vajas,szóval kisebb a kockázat:-))

Remélem segítettem ha kérdésed lenne még nyugodtan.....

2010. jún. 26. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm:)Nagyából első olvasásra megértetem de természetesen még átolvasom majd párszor:)Megfogadom azt a tanácsot, hogy habbal csináljam mert ez lesz az első tortám ami emeletes ráadásul sok embernek nem csak a családomnak készítem:)Remélem nekem is fog menni
2010. jún. 26. 16:26
 8/10 anonim válasza:

[link]


Szia!

Én innen néztem ki, hogy mit hogyan kell. A díszítő anyagok és eszközöknél van négy video, hogy hogyan kell rózsát készíteni vajkrémből, plusz még a recept is ott van hozzá.

Az enyém ilyen lett, a szüleim házassági évfordulójára csináltam:

[link]

2010. jún. 26. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

Ja!

A weboldalon a tortasuli menüpontot válaszd, ott találod a rózsákat.

Előző voltam

2010. jún. 26. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszike:)
2010. jún. 27. 09:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!