Hogy tudnék egy ilyen tortát kidíszíteni?
Persze nem lesz olyan mint egy cukrászdai de szerintem így gyönyörü szép lesz :
A tortaa szélét körbe fújd be tejszínhabbal utána a közepét teljesen töltsd meg szeder dzsemmel . Teszel rá ilyen szikrázóó akármit. :D ebből hármat is akár. Elfelejtettem a nevéét :/ Csillagszóró :D Azthiszem.
Ezek szerintem elég szépek.
Ne sajnáld róla a tejszínhabot, viszont a csokiforgáccsal csínján bánj. De mindegyik emeletet dekoráld koktélcseresznyével, valamint ha a felső emelet elég nagy, akkor egy szívet is kirakhatnál rá.
Esetleg nézz utána, nem lehet-e ételszínezővel a tejszínhabot is színezni, az is jól nézne ki, és akkor a csoki gyakorlatilag el is hagyható:)
Ami biztos, hogy kakaóporral lehet, legalábbis nekem már sikerült, és akkor fehér-barna díszt nyomhatsz rá.
De mindenképp legyen rajta SZÍV motívum :)
Szia!
Cukrász vagyok és nagyon szívesen adok ez ügyben tanácsot akár marcipánnal akár tejszínabbal akár krémmel szeretnél dolgozni a díszítés során.
színezéssel kapcsolatban is....
Csak írj melyik verzió érdekel,hogy ne írjak regényt feleslegesen inkább azt írom csak ami konkrétan lesz,de azt elég részletesen....
Szia!
A cukrász vagyok...
Tejszínhabbal való díszítéshez mindenképp kéne egy közepes nagyságú csillagcső,és egy habzsák.
Ha a 3 tortát egymásra rakod akkor azt javasolnám hogy készítésnél a csoki vagy a vanília krémmel kend le nagyon vékonyan a torták tetejét és úgy tedd hűtőbe.
Majd állítsd őket nagyság szerint egymásra.
A tejszínnél nagyon fontos hogy ne sima tejszínnel dolgozz!!hanem vagy HULALÁVAL,litere olyan 5-600ft,vagy Meggle tejszínnel dolgozz,mert ez ha jól felvered magában akkor olyan tertós hogy a leges leg melegebben sem olvad le róla.
Szinezni:Kész szinezőket ajánlom ált mindenhol kapni zöld akupakjuk,de vigyázz velük,akkor add a tejszínhez mikor már felverted,és nagyon óvatosan fakanállal keverd el benne,aztán már más dolgod nincs,mint a habzsákba tölteni a habot,és minden szint oldalát felhúzni vele:alulról elindulva csak egyenesen haladsz a torta oldalán felfelé,úgy hogy mikor elérsz a torta krémes tetejéhez megállsz.Természetesen közben folyamatosan egyenletesen nyomod a zsákot.Ezt minden emelet oldalán...majd a legegyszerübb hogy körbe a torták szélén szintén csillagcsőmés zsák segítségéven köröket írsz le,csak nem vízszintesen hanem függőlegesen mint az oroszlán karikája,folyamatos legyen,vagy ami még egyszerü nyomsz 2kört egymásra,majd mellé megint 2 kört egymásra,és ezt körbe....és minden szinten..
Ha krémmel díszítenél érdemes a vaníliával,ugyan nem tudom milyen a krém recepted tejszínes vagy vajas,de mindkettőt a legvégén kell szinezni,óvatos mozdulatokkal fakanállal elkeverni,szintén zsák,és ugyanúgy mint a tejszínnel.
A felvert tjszínt ill vagy krémet ne felejtsd el szétosztani ha több színt szeretnél keverni...
Írnék még 1 dolgot.
Ha szépen szeretnél díszíteni akkor ajánlok meggyet,és étcsokit.
A csokit felmelegíteni vízgőzön vagy mikróban csak ott figyelj mert állandóan 2 pillanatonként keverni kell le ne égjen,sütőpapírra kiönteni,elkenni vékonyra,és mikor dermedni kezd forró száraz késsel akár nagy 3szögre vágni,majd a papírt le róla.Gyorsan kell vele dolgozni,mert hamar köt aztán törik...
Meggyet lecsepegtetni ha befőtt,és minden kerek habkupacra tenni egyet,majd egy ilyen csokit a sréhen mögé szúrni.A maradék csokit visszamelegíteni,kis kúp alakú zsákot csinálni sütőpapírból,bele a csokit,kivágni az alját,és a torták tetején a habot össze vissza spriccelni vele.
Remélem nem írtam le bonyoultan,és tudtam valamennyit segíteni.
Ha kell krém recept írj nyugodtan:-))
Én a tejszínes díszítést javasolnám mert a Hulhala és meggle is növényi tejszín ezáltal kemény és mindíg tartós,míg a krém ha nem jó az állaga le fog csúszni pláne ha vajas,szóval kisebb a kockázat:-))
Remélem segítettem ha kérdésed lenne még nyugodtan.....
Ja!
A weboldalon a tortasuli menüpontot válaszd, ott találod a rózsákat.
Előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!