Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett ilyen a kalácsom?

Miért lett ilyen a kalácsom?

Figyelt kérdés

Ma sütöttem kakaós fonott kalácsot de mire átsült olyan mintha nyers lenne de közben olyan mint a beton, ez miért van?

Ugy állítottam össze ahogyan a receptben le volt írva.


2018. nov. 16. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kelt meg?
2018. nov. 16. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is biztos megkelt a tészta?


Másodszor a sütöd jó? Mert ha túl alacsony höfokon süt, akkor a rendesen megkelt tészta kiszárad, mire átsül.


HArmadszor linkeld be a receptet, mert lehet, hogy az nem jó!

2018. nov. 16. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
2018. nov. 16. 15:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazság szerint a tasakos élesztőt tettem hozzá az volt itthon nem volt kedvem átmenni de ugy voltam vele hogy igy is meg kel
2018. nov. 16. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Elvileg a recept jó kellene, hogy legyen, de ettöl még nem biztos, hogy sikerül.

Nekem a porélesztövel nincs igazán jó tapasztalatom, a friss sokkal jobban müködik.

Másrészt meg ha netán az élesztö felfuttatásakor túl meleg a tej, akkor leforrázódik és nem kel meg a tészta.


A tészta megkelt sütés elött rendesen? Sütés közben még emelkedett tovább?

2018. nov. 16. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem kelt meg szinte semenyire. Ugy gondoltam sütésközben megkel. De nem
2018. nov. 16. 15:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az élesztö volt rossz, vagy véletlen leforráztad.

Az élesztöt mindig langyos folyadékban kell felfuttatni - ha 35 foknál melegebb, akkor az élesztögombák elpusztulnak és nem kelesztenek.

A porélesztöt hivatalosan ugyan nem kell felfuttatni, de ezzel tudod tesztelni, hogy müködik-e az élesztö, ha nem, akkor nem vész kárba az összes többi hozzávaló is.

A síma, friss élesztö sokkal jobb, és megéri mindig tartani otthon, ugyanis nagyon jól lehet fagyasztani. Felhasználás elött szobahömérsékleten kiolavasztod (figyelj, mert ilyenkor folyós lesz, tegyed valami kisebb tálba - abban tudod utána felfuttani is), utána ugyanúgy kell használni, mintha nem lett volna fagyasztva.

A jövöre nézve: ha egy tészta nem kel meg sütés elött, akkor sütés alatt sem fog, ilyenkor inkább dagaszd át még egyszer másik éleszövel, különben nem sikerül. (Egyébként igen sokan járnak így, amíg nincs kellö tapasztalatuk, ne keseredj el)

2018. nov. 16. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!