Hogy süssem meg a hurkát?
Azért ne legyél szomorú, ha szétmegy, mert nem a te hibád lesz!
Én 40 éve sütök hurkát, 800 féle módon és ha ki akar durranni, akkor ki fog.
Csináltam már zsírral, olajjal(ami egy szentségtörés!) szurkálva és nem szurkálva, fóliával és anélkül, fagyosan és nem fagyosan, kis lángon és nagy lángon.
Hol szétment, hol nem, de mindenképpen meg lehetett enni és az a lényeg. Alapban nagy bajod nem lehet tőle, ha nem is ropogósra sül a bőre, mert a hurka tölteléke eleve főzve van.
Egy nagy tepsibe sok zsír, közepébe a hurka. És pucolsz sok krumplit, mindegyiket lapjában félbe vágod (kis krumpli maradhat egészben is), bepakolsz annyi krumplit a hurka mellé, amennyi belefér. Megsózod a krumplikat és mehet a sütőbe.
Megjegyzés:
-A zsír annyi, hogy a krumplikat majdnem ellepje, hogy süljenek és ne száradjanak....
-Félidőben kiszeded a tepsit, és megfordítod a hurkát, és a krumplikat.
-Hogy szereted a hurkát, puhán, vagy ropogósan? Mert ha ropogósan, akkor érdemes a hurkát kis ideig magában sütni, és a krumplit csak később mellé tenni. De ha viszont puhábban, akkor mehet egyszerre. Mi ropogósan szeretjük, sőt imádjuk, ha kiszakad a hurka, és kissé összesül a krumplival, és ropogós ez egész, hmm....
Remélem a hurkát ugyan már jóízűen elfogyasztottad, de azért leírom, hogy én hogyan sütöm.
A hurkát sütőben, egy nagyobb tepsiben a legegyszerűbb sütni. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra- 180 fokra.
Tedd a hurkát a tepsibe. Fontos, hogy úgy helyezd el a hurkákat, hogy ne érjenek egymáshoz. Egyébként összeragadnak, összesülnek, és kidurrannak!
Sütés előtt kicsit szurkáld meg a hurkát. Ha ezt elmulasztod, tuti, hogy szétdurran! Én fogpiszkálót szoktam beleszúrni, amit csak a tálalás előtt veszek ki. Nem kell sokat beleszúrni, elég darabonként néhány helyen.
Önts egy kevés vizet a hurka alá, hogy ne ragadjon oda a tepsihez. Egy fél deci elég lesz! Zsiradékot nem szoktam alátenni, úgy is elég sok a zsiradék benne, főleg, ha igazi disznótoros!
Ha puhán szereted, akkor kb. fél órát, ha szeretnéd, hogy a bőre ropogós legyen, akkor 10 perccel tovább kell sütni. Egyébként a hurka már magában hőkezelt, magas hőfokon abálva készül, csak azért sütjük meg, hogy finomabb legyen. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!