Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott levessel szeretném...

Rántott levessel szeretném holnap meglepni a párom. Ti hogy készítitek?

Figyelt kérdés
2018. nov. 10. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Zsírral rántást készítek, rá pirospaprika, vízzel felöntöm. Sót, borsot, babérlevelet, vagy őrölt köménymagot teszek bele és felforralom, majd tojásokat ütök bele.
2018. nov. 10. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Pirospaprika, pici liszt, só, kömény, babérlevél, olaj vagy zsír, esetleg egy kis fokhagyma lepírítva. Vízzel összeforralva. Pirított kenyérrel tálalva.

Nálunk tojás a tojáslevesben va,n, ha rántott leves, akkor nem megy bele. (Mégis csak a "szegények" levese volt.)

2018. nov. 10. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
A tojásleves IS rántottleves, csak abban nem pirított zsem lekocka van, hanem tojás.
2018. nov. 10. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Köménymagos leves


Hozzávalók / 4 adag


1 púpos evőkanál zsír

2 evőkanál finomliszt

1 tk fűszerpaprika

1 ek köménymag

1 kis fej vöröshagyma

1 babérlevél

só ízlés szerint

4 szelet pirított kenyér

1.5 l víz



Elkészítése:


A zsíron zsemle színűre pirítjuk a lisztet.

Hozzáadjuk a köménymagot, jól átforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával.

Felengedjük kb. 1,5 l hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.

A megtisztított hagyma gyökér felőli részét keresztben bevágva tesszük a levesbe.

Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és minimum negyed óráig főzzük, hogy a köménymag és a hagyma íze jól kijöjjön. Ha kész, és idő is van rá, legalább fél órát állni hagyjuk, és csak tálalás előtt szűrjük át.

Adjunk mellé pirított kenyérszeletet, amit mindenki magának törögethet bele a levesébe.

2018. nov. 10. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Én olajjal készítem (már csak azért is, mert a férjem vegetáriánus). Ha olyan kedvemben vagyok, akkor a köménymagot először a száraz lábosban kipattogtatom, mint a kukoricát. Húslével öntöm fel, vagy egy fél leveskockát teszek bele. Pirított kenyérkockát eszünk hozzá, vagy tojást keverek bele - a tojásos verzió nálunk rongyleves néven fut az úszkáló kis cafatok miatt. 1 liter levesbe 1 tojást szoktam csak tenni. Mindkét variáns nagyon népszerű a mi családunkban :-) Fontos, hogy a lisztet jól megpirítsuk, és ne hígítsuk fel vízzel túlságosan a levest, különben nem olyan finom. Én ecet nélkül szeretem (ha valaki kérne, tálaláskor is bele tudja tenni).
2018. nov. 10. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó! Húslével? Nem vega a férjed?
2018. nov. 10. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Mit nem értesz utolsó? Húst nem eszik...csak bárányt. Az nem hús.... :DDDD


(Bazi nagy görög lagzi után szabadon..)

2018. nov. 10. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
Ha vasárnap, Márton napkor a párom rántott levessel lepne meg, valószínűleg az egész fazékkal a fejére önteném, persze csak ha már hűlt egy kicsit.
2018. nov. 11. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
28%
Az ő párja meg majd a nyakába ugrik örömében, mert hónapok óta ezért rágja a fület, utolsó.
2018. nov. 11. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket, a 2.-at választottam! Nem öntötte a nyakamba, örült neki nagyon :) Mondjuk biztos jobban örült volna libapecsenyének, de tudod, szegény ember vízzel főz!
2018. nov. 11. 14:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!