Rántott levessel szeretném holnap meglepni a párom. Ti hogy készítitek?
Pirospaprika, pici liszt, só, kömény, babérlevél, olaj vagy zsír, esetleg egy kis fokhagyma lepírítva. Vízzel összeforralva. Pirított kenyérrel tálalva.
Nálunk tojás a tojáslevesben va,n, ha rántott leves, akkor nem megy bele. (Mégis csak a "szegények" levese volt.)
Köménymagos leves
Hozzávalók / 4 adag
1 púpos evőkanál zsír
2 evőkanál finomliszt
1 tk fűszerpaprika
1 ek köménymag
1 kis fej vöröshagyma
1 babérlevél
só ízlés szerint
4 szelet pirított kenyér
1.5 l víz
Elkészítése:
A zsíron zsemle színűre pirítjuk a lisztet.
Hozzáadjuk a köménymagot, jól átforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával.
Felengedjük kb. 1,5 l hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.
A megtisztított hagyma gyökér felőli részét keresztben bevágva tesszük a levesbe.
Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és minimum negyed óráig főzzük, hogy a köménymag és a hagyma íze jól kijöjjön. Ha kész, és idő is van rá, legalább fél órát állni hagyjuk, és csak tálalás előtt szűrjük át.
Adjunk mellé pirított kenyérszeletet, amit mindenki magának törögethet bele a levesébe.
Mit nem értesz utolsó? Húst nem eszik...csak bárányt. Az nem hús.... :DDDD
(Bazi nagy görög lagzi után szabadon..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!