Ti hogyan készítitek el a boltban vásárolt, előfagyasztott halfiléket?
Sajtos tejszínes hal:
Sozom borsozod sütőben fólia alatt kivajazott tepsibenpuhára sutod (fagyottan kerül a tepsibe) a tetejére is kerülhetnek vsjdarabok.
Ha puha a kifott vizet leontod róla.
Tejszínt nagy lyukú reszelon reszelt sajtot és metelo hagymát összekeversz, ezt a keveréket raontod a hajrá és pirosra sutod
Fokhagymás hal
1 kg halfilé
2-3 fej fokhagyma felszeletelve
Só, bors,
halak fűszerkeverék
1 db Citrom
Olívaolaj
A pácoláshoz
Tej, só, 3 gerezd zúzott fokhagyma
Egy éjszakára fokhagymás tejben áztatom a halfiléket.
Másnap alaposan lecsepegtetem, megszórom halak fűszerkeverékkel, sózom ( ha a fűszerkeverék sós akkor nem kell sózni),borsozom és egy kiolajozott jénaiba teszem.
Meglocsolom citromlével és olívaolajjal, rászórom a felszeletelt fokhagymát, alaposan bedörzsölöm, belemasszírozom az egészet.
160°C alsó-felső sütésen, 40 percig sütöm.
Tálalás előtt megszórom finomra vágott petrezselyem, reszelt citrom héj és 1 gerezd finomra vágott fokhagyma keverékével.(Gremolata)
Krumplipüré illik hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!