Sajtos csirke diétásan, hogy csináljam?
Figyelt kérdés
Üdv! Eddig egy baromi finom sajtos-jalapeno-s csirkét szoktam csinálni néha. Ez kb így nézett ki: bechamel-mártás, amibe gouda sajtot, és jalapeno-t teszek, ezt összeturmixolom, majd ráöntöm a korábban kicsit megpirított, kockázott csirkére. Isteni jó, de a vaj, sajt, 1 liter tej nem túlságosan fér be a hétvégi 2000kcal/nap limitembe (igen, tisztában vagyok a diéta alapjaival, és igen, tudom, hogy nem kell az egészet egybe megenni, ezeket mellőzzük, pls :D). Erre gondoltam azt az alternatívát, hogy semmi bechamel, hanem 500g Skyr joghurtot (vagy sima görög joghurtot) 500g cottage cheese-el összekeverek, felmelegítem (nem forralom), és az összezúzott jalapeno-t beledobom. A végén, mielőtt a csirkére ráönteném, pedig egy kevés liszttel süríteném, hogy krémesebb legyen. De sajnos fogalmam sincs, ezek a joghurtok/cottage cheese hogy viselkedik, ha kicsit felmelegíti az ember, nem lesz-e tocsogós leveses sz*r az egész. Ebben valaki tudna segíteni? Vagy bármilyen alternatívát adni?ma 20:41
1/1 anonim válasza:
A legjobb megoldás ha ebből eszel 2/3 annyit amennyit szoktál és mellé ha esdig pl 70 grnyi szaraz rizst ettel akkor most az legyen 40 es belekeverve kb 100 zoldborso, tányérra melle savanyúság.
Meglesz 500 kcal alatt az ebéd és kól is laksz.
(A joghurt, ha sutod, elfolyik. Besamelt meg csinalhatsz 1.5-es tejbol, teszed csak a kétharmadát és nem 4 ek olajon indítasz ugyanakkora adagot hanem 1en. Liszt marad. Máris kispóroltál többszáz kcalt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!