Valaki tud jo es kulonlegesebb bunda feleket? Es hogy csinaljak kfc-s csirke bundat otthon?
Kivancsi lennek ti milyen bundaba szoktatok a husokat sutni, szeretnek ujitani.
Pl szezammagos, tojasos, dios, tokmagos, napraforgomagos
Én sokszor szoktam zsemlemorzsa helyett összetört cornflakes-t használni. Aztán parmezánt is lehet keverni a morzsába, esetleg chilipelyhet, ha nem gyerkőcöknek készül :)
Nálunk még a sörtészta is nagy favorit, azt legtöbbször halhoz csinálom, rántott brokkolira pedig mandulás bunda dukál, ez mondjuk nem biztos hogy mindenki szereti, nekünk ízlett.
KFC-s bundához nem tudok pontos receptet, de ha én próbálkoznék, biztos cornflakes-es bundát használnék, és jól megfűszerezném chilivel, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymaporral, esetleg kakukkfűvel is.
Én az elmúlt hetekben találtam rá a "japán palacsinta" receptre, azóta mindent azzal bundázok:
1 db. tojáshoz 13 dkg lisztet, 1,5 deci tejet + 1 csomag sütőport!!! sót-cukrot ízlés szerint. Persze 2 tojásnál minden dupla!
Ez a mi palacsintánk és a nokedli közötti sűrűségű anyagot ad.
- Panírozásnál elég a húst, zöldséget előtte csak lisztbe forgatni, és mehet a masszába. A sütőportól szép vastag, puha, könnyű bunda lesz...
- Palacsintaként elegendő a megszokott felét a kikent serpenyőbe rakni, és kb. 8-10 cm átmérőjű, de kb. 1 cm vastag puha palacsinta lesz belőle
- Ha ugyanezt a mennyiség forró olajba teszed sülni, akkor lesz belőle a lyukacsos tarkedli!
Univerzális! Maga a tökély! Számomra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!