Mit csináljak, hogy ne folyjon a vér a csirke combból sütés után, és lehetőleg ne is süljön meg benne a vér?
Kifilézed, ha véres, akkor kivágod, vagy kiáztatod!
Én csak így csinálom a combot. Vagy eleve filét veszel, de az drágább.
jól meg kell mosni. pl. a zsigereknél, lassú lángon sütni, esetleg lefóliázva sütni.
a filézett változat is jó, szoktam abból is sütni, rántani.
Ahogy már mondták előttem is, ha folyik belőle a vér, akkor nem sült meg rendesen.
Én épp ma sütöttem combokat (nem filét).
Panírozás előtt a csont mellett mindkét oldalon egy kicsit bevagdosom, és takarékon, fedő alatt sütöm őket.
Az tényleg nem konkrét vér, hanem sületlen hús és húsnedvek, de persze én is úgy mondom, hogy véres.
A rántott csirkecombnál gyakori eset, sütőben sülteknél ritkán fordul elő ez a hiba, mert ott a legtöbben fóli alatt kezdik. A bevagdosás bár működik, én nem preferálom, számomra minőség romlást okoz. Ha fedő alatt kezded a rántott csirkecombot sütni, és megtalálod azt a hőfokot, amin 10 perccel lassabban készül el, anélkül, hogy megégne, akkor meg is vagy. Komolyan: fedőt rá, visszavenni a hőt, le a fedőt, adj neki erősebb gázt,és mindjárt kész is.
Számomra még egyszer sem okozott "minőségromlást" a bevagdosás, nem is igazán értem, hogy mitől okozna azt.
Én végig fedő alatt sütöm lassan, és tökéletesen átsül, kívül pedig ropogós. (Vér nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!