Hogyan csinálják az éttermekben a natúr csirke mellett?
Járok menuzni, menü helyett sokszor natúr csirkét kérek, mert isteni finom hónapokig is akár, megunhatatlan.
Az allaga tetszik. Nekem itthon mindig kiszárad, vagy épp nyers zamata van, sok receptet néztem már, sokat próbáltam is. Mindenhol kevés olajat használnak.Ez alatt meg azért lesz pici olajtocsa mikor a tányéron van.
Lehet az a titok, hogy jó sok olajba "belevagjak" a többi hús közé?
Nem tudom, de sok helyen tényleg jó és nem száraz.
Ugyan így a hamburger hús is.
Szerintem befűszerezett(só, bors) lisztben megforgatják és így sütik ki. A liszttől kap egy kis finom kérget, ami nem engedi kiszáradni.
A zsiradék mennyisége meg pont annyi, hogy a hússzelet egyik, majd másik oldala is rendjén átsüljön és ne legyen szalagos mint egy fánk.
A mellnek oldalanként elég 3-4 perc. Persze nem mindegy, hogy milyen vastag. Nekem egy nagyobb mellből 8 szelet hús lesz.
EGy-két kiskanál olívaolajon max. 2 percig süsd egy-egyoldalát. Így tuti nem szárad ki.
Nem olajtócsa lesz alatta, hanem a hús nedvessége (szaftja) jön ki belőle sütés után. Az nem baj, jól fel lehet tunkolni. :)
Befüszerezni, lisztbe mártani és kevés olajban minden oldalát 2-3 percig sütni, (ha netán egész filé, akkor lehet oldalanként 5 is)
A sok olajban szárad ki, az nagyon nem jó ötlet!
Ott megbukik a dolog, hogy szerinted olajtócsa van alatta.
A húsnedvek folynak ki a húsból, plusz a felületéről leázik egy filmréteg mennyiségű olaj, ami lévén kisebb fajsúlyú, a lé tetején marad, amitől azt hiszed rá, hogy olaj. De egyáltalán nem az.
Lisztet se használnak sehol natúr csirkemellhez, legalábbis valamire való étteremben 100%, hogy nem.
Nem megyek bele a lisztes témába, nem ez volt a kérdés, a cs. mell ennél százszor egyszerűbb.
Magas hőmérséklet, gyors sütés, olaj meg annyi, hogy kb ecsettel át van kenve a grill lap, vagy serpenyő.
Nincs "bevágva" sehova, nem is értem, most ez mi, milyen többi hús közé, jó sok olajba??!!
A bő zsiradékban sült ételek teljesen más kategória, abszolút semmi köze egy natúr csirkemellhez, semmilyen tekintetben.
"Hidd el, az olaj "
8-as vagyok. Bocs, de nem hiszem el.
Verdesi ám a szakértelem a biztosítékot, rendesen!
És még csak egy csirkemellről van szó! XD
Milyen válaszok jönnének, ha egy rozé kacsamellre kérdezne rá valaki?! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!