Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a bolognait?

Hogyan készítitek a bolognait?

Figyelt kérdés
Porból? Saját főzéssel?Hússal vagy nélküle? Esetleg tudja valaki a menzásat hogy kell csinálni?

2018. júl. 13. 14:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%

Nem néztem receptet, de én így. Egyszerű és gyors.

Hagymát dinsztelek, rá a darált hús, megpirítom vele, veszek egy Knorr, vagy jobbfajta bolognai port, üveges is jó. Ráöntöm, összeforralom, közben főzöm a spagettitésztát. Kb. egyszerre elkészül a kettő. Tésztát tányérra kiszedem, rá a bolognai mártás, még forró ráreszelem a sajtot, esetleg még ketchup mellé és már eheted is. De hát igen, valóban van a házi készítése, de az bonyolultabb. Gyors vacsorának ez így is tökéletes.

2018. júl. 13. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Mi semmilyen port nem használunk, mert az egész családnak megy tőle a hasa. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy nem érdemes kockáztatni.

Nyers, húsos füstölt szalonnakockákat megpirítok némi olívaolajon, hozzáteszek fehér és sárgarépa karikákat és hagyom pirulni. Ezután kell hozzátenni a darált marhahúst, sózni, borsozni, rátenni a friss (vagy konzerv paradicsomot és fedő alatt lassú lángon elfőzni. Menet közben időnként lehet rátenni, mennyiségtől függően 0,5-1 dl. vizet, vagy húslevest. Amikor kész, mehet bele ízlés szerinti mennyiségű főzőtejszín.

Nem keverem össze a kifőtt tésztával, a ragut csak a tányéron tesszük rá. Eredeti parmezánnal az igazi.

2018. júl. 13. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
70%

2-es vagyok és kihagytam:

A répákkal együtt kevés, apróra vágott zellerzöldet is kell bele tenni.

2018. júl. 13. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
46%

Mindent én készítek.


Kis olajban karamellizálok 2-3 evőkanál cukrot, majd beleteszem a hagymát és addig pirítom amíg meg nem karamellizálódik az is, és ilyen puha nem lesz. Majd beleteszem az 1kg darálthúst meg ketchup-ot vagy a sűrített paradicsomot. (Inkább fele-fele arányban.) De van hogy csak összeturmixolok 2 paradicsomot kis ketchuppal és úgy megy bele.

Majd megfűszerezem, majoranna, oregánó, 4-5 babérlevél, kis bors, fokhagyma, jól elkeverem, majd felöntöm kis vízzel és addig főzöm amíg meg nem fő a hús.


Én mindig így csinálom, és a környezetemben mindenki imádja. (Ha fura a recept nektek, akkor bocsi, ennyi telik tőlem 18/F-ként😅)

Bár sosem panaszkodtak a végeredményre.

2018. júl. 13. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
73%

A 2-nél a pont!

[link]

2018. júl. 13. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
56%

#5

Köszönöm!:)

Érdekes volt olvasni, hogy a válaszolók hagymával indítanak, ami nem kell bele de nem tesznek bele húsos szalonnát és zöldségeket, ami a bolognai lényege. (A tejszínt már meg se merem említeni.)

2018. júl. 13. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

"... Esetleg tudja valaki a menzásat hogy kell csinálni?"


Gondolom nagyüzemi módon, porból kotyvasztják.

2018. júl. 13. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
37%
#6 Ahány ház, annyi szokás;)
2018. júl. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
65%
A 2-3-as válaszoló receptje tökéletes, én csak annyiban csinálom másként, hogy a zöldségféléket fél cm-es kockákra vágom - de ez tényleg lényegtelen különbség.
2018. júl. 13. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem. A menzás szerintem valami pöri alap szerű lehet.am mindenkinek plus ment
2018. júl. 13. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!