Hogyan készítitek a bolognait?
Nem néztem receptet, de én így. Egyszerű és gyors.
Hagymát dinsztelek, rá a darált hús, megpirítom vele, veszek egy Knorr, vagy jobbfajta bolognai port, üveges is jó. Ráöntöm, összeforralom, közben főzöm a spagettitésztát. Kb. egyszerre elkészül a kettő. Tésztát tányérra kiszedem, rá a bolognai mártás, még forró ráreszelem a sajtot, esetleg még ketchup mellé és már eheted is. De hát igen, valóban van a házi készítése, de az bonyolultabb. Gyors vacsorának ez így is tökéletes.
Mi semmilyen port nem használunk, mert az egész családnak megy tőle a hasa. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy nem érdemes kockáztatni.
Nyers, húsos füstölt szalonnakockákat megpirítok némi olívaolajon, hozzáteszek fehér és sárgarépa karikákat és hagyom pirulni. Ezután kell hozzátenni a darált marhahúst, sózni, borsozni, rátenni a friss (vagy konzerv paradicsomot és fedő alatt lassú lángon elfőzni. Menet közben időnként lehet rátenni, mennyiségtől függően 0,5-1 dl. vizet, vagy húslevest. Amikor kész, mehet bele ízlés szerinti mennyiségű főzőtejszín.
Nem keverem össze a kifőtt tésztával, a ragut csak a tányéron tesszük rá. Eredeti parmezánnal az igazi.
2-es vagyok és kihagytam:
A répákkal együtt kevés, apróra vágott zellerzöldet is kell bele tenni.
Mindent én készítek.
Kis olajban karamellizálok 2-3 evőkanál cukrot, majd beleteszem a hagymát és addig pirítom amíg meg nem karamellizálódik az is, és ilyen puha nem lesz. Majd beleteszem az 1kg darálthúst meg ketchup-ot vagy a sűrített paradicsomot. (Inkább fele-fele arányban.) De van hogy csak összeturmixolok 2 paradicsomot kis ketchuppal és úgy megy bele.
Majd megfűszerezem, majoranna, oregánó, 4-5 babérlevél, kis bors, fokhagyma, jól elkeverem, majd felöntöm kis vízzel és addig főzöm amíg meg nem fő a hús.
Én mindig így csinálom, és a környezetemben mindenki imádja. (Ha fura a recept nektek, akkor bocsi, ennyi telik tőlem 18/F-ként😅)
Bár sosem panaszkodtak a végeredményre.
#5
Köszönöm!:)
Érdekes volt olvasni, hogy a válaszolók hagymával indítanak, ami nem kell bele de nem tesznek bele húsos szalonnát és zöldségeket, ami a bolognai lényege. (A tejszínt már meg se merem említeni.)
"... Esetleg tudja valaki a menzásat hogy kell csinálni?"
Gondolom nagyüzemi módon, porból kotyvasztják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!