Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a bolognait?

Hogyan készítitek a bolognait?

Figyelt kérdés
Porból? Saját főzéssel?Hússal vagy nélküle? Esetleg tudja valaki a menzásat hogy kell csinálni?

2018. júl. 13. 14:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Hasonlóan készítem, mint a kettes, csak én nem karikázom a zöldségeket, hanem a nagylyukú reszelőn reszelem. Nekem ez vált be, így ízlik a legjobban. :)
2018. júl. 13. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
66%

#11

2-es vagyok és adtál egy jó tippet!:)

Bár a gyakorlatban szinte mindegy, mert mire a marhahús tökéletesre alakul, addigra a zöldségek eredeti formája felismerhetetlen.

2018. júl. 13. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
24%

Maggi porból. Talán az is hagymával indít, de soha semmihez (amiből én eszek legalàbbis) nem teszek mert utálom.

Úgyhogy csak por, olaj, víz, húst, tészta, sajt.

2018. júl. 13. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi Mindenki ☺
2018. júl. 13. 19:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy edényben olívaolajat (nem olcsó dolog, de szerencsére csak kevés kell belőle) és vajat melegítek, majd a kis kockákra vágott szalonnát (húsosabb fajta, főtt kolozsvárit szoktam használni) kicsit megpirítom. Nem kell nagyon, csak hogy legyen egy kis színe. Ezután megy rá a szintén kockázott sárgarépa, szárzeller, és vöröshagyma. Ezeket kis lángon fonnyasztom, majd meg hozzá fele-fele arányban darált marha, illetve sertés hús. Alaposan szétoszlatom, és hagyom, hogy kapjanak egy kis színt. (Eredetileg ezután kerülne bele vörösbor is, de mivel sokallom egy üveg árát, én ezt ki szoktam hagyni. Ha Te teszel bele, fontos, hogy olyan bort használj, amit szívesen innál is, és hagyd kipárologni szép lassan.) Ezután megy rá egy adag konzerv paradicsom, só, és egy adag alaplé. Többnyire csirkehúsleves alaplevet használok, de lehet marha, vagy épp zöldségleves alap is. Elkeverem jó alaposan őket, majd takarékon 2-3 órán át főzöm, és ha kell, időnként pótlom a vizet rajta. Ha megfőtt, már csak a spagetti hiányzik, és kész is.


Extraként lehet bele tenni a főzés elején babérlevelet, rozmaringot, borsot is, ha szereted.

2018. júl. 13. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#2 válaszoló, én azért reszelem, mert azt vettem észre, hogy amire kész minden, a reszelt zöldség szinte eltűnik benne és kicsit olyan, mint ha sűrűbb lenne a szósz, mint pl a kockázott vagy karikázott zöldség esetében.

De lehet ezt csak beképzelem magamnak, mert ígyis úgyis szétfő. :)

2018. júl. 13. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!