Csiperke gombából étel ötlet? Mit főzzek?
Unom a gombalevest, gombapörköltet/paprikást, gombás spagettit, kirántott gombát,
gombapástétomot és pizzát sem szeretnék.
Mi jót lehetne még gombából, most hirtelen nincs ötletem. :(
Valami olyan recept kéne, amiben nem plöttyed úgy össze 2 falatra a tálca gomba. Vagy szóval ami úgy egy kiadósabb étel lesz. (Nem tudom hány gramm, de az a nagyobb tálcás gombám van a közértből.)
Örülnék valami fincsi ötletnek! :) Köszi!
Fokhagymás pirított csiperke
Hozzávalók / 2 adag
250 g csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
0.5 csokor petrezselyem
1 fél citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk.
A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.
Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk.
Sózzuk-borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Fokhagymás-rozmatingos/kakukkfüves gombás tagliatelle olívaolajjal, pirított mandulával vagy aszalt paradicsommal, rukkolával.
Gomba bourgignon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!