Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csiperke gombából étel ötlet?...

Csiperke gombából étel ötlet? Mit főzzek?

Figyelt kérdés

Unom a gombalevest, gombapörköltet/paprikást, gombás spagettit, kirántott gombát,

gombapástétomot és pizzát sem szeretnék.


Mi jót lehetne még gombából, most hirtelen nincs ötletem. :(


Valami olyan recept kéne, amiben nem plöttyed úgy össze 2 falatra a tálca gomba. Vagy szóval ami úgy egy kiadósabb étel lesz. (Nem tudom hány gramm, de az a nagyobb tálcás gombám van a közértből.)


Örülnék valami fincsi ötletnek! :) Köszi!



2018. nov. 9. 08:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem plöttyed össze? Mindegyik gomba kiereszti a levét hő hatására. Esetleg töltött gombafejek, vagy Sütőben sült fűszeres gomba, krumpliágyon, gombás rántotta, orosz gomba julienne?
2018. nov. 9. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Svédgomba,töltött rántott gomba
2018. nov. 9. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát az, hogy csak gyorsan, kevesebb ideig van hőkezelve, akkor kevésbé plöttyed, és nem ereszti ki az összes levét.


Pl. akár egy levest is lehet úgy csinálni, hogy rádobod a forró zsiradékra a szeletelt gombát, és nagy lángon csak épp átforgatod szinte, és már mehet is rá a liszt, stb...Így jobban egyben maradnak a szeletek. De lehet úgy is, hogy kevered, kavarod a zsiradékon, míg levet ereszt, azt a levet elpárolgja, és aztán meg rá a többi. De ekkor már kész plötty az egész, bár levesnek, pörköltenk persze azért jó.

Na és sok kaja alapvetően hosszabb keverést, kavarást igényel, ami mellett óhatatlan, hogy ne plöttyedjen.


Mondjuk a rántott gomba, aminél még egész jól egyben tud maradni a cucc. Hiszen az is egy gyors forró sütésnél kevés ideig van hőkezelve, nem dob ki mindjárt minden levet... :)


Hát erre gondoltam. :)


Néha olyan jó receptötleteket írnak itt, ezért bátorkodtam kérdezni, hátha valaki.... :)

2018. nov. 9. 09:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Gombaragu - a gombát nem szeletekre vágod, hanem cikkekre, lisztbe forgatod és erös lángon megpirítod, és ezt teszed az elkészített szaftba, röviden összeforralod, így sokkal jobb, mint agyonfözve.
2018. nov. 9. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Én is azt mondom, töltsd meg, és:

- sütőben (először fólia alatt) egy kicsit megpárolod, majd fóliát le, sajttal szórva megpirítod, valami köret mellé és kész

- vagy lábasban, födő alatt a megtöltött fejeket mint a tejfölös ragut, és mellé egy jó kis borsós-kukoricás rizi-bizit köretként

2018. nov. 9. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ma én is gombát terveztem főzni, bár én elég mezei módon. Sima gombás-paprikás krumpli lesz. Nekem ez nagy kedvencem. :)
2018. nov. 9. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi sertésragu nokedlivel

Bakonyi betyárleves

2018. nov. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagymás pirított csiperke


Hozzávalók / 2 adag

250 g csiperkegomba

2 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

0.5 csokor petrezselyem

1 fél citromból nyert citromlé

só ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Elkészítés:

A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk.

A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.

Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk.

Sózzuk-borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk.

Azon melegében tálaljuk.

2018. nov. 9. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Töltött csiperke


Hozzávalók:

12 nagyobb csiperkegomba

1 szelet fehérkenyér

1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma

3 evőkanál olaj

7 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

2 dl tejföl

1 evőkanál reszelt sajt

5 dkg kockára vágott vaj

igény szerint zsemlemorzsa

ízlés szerint őrölt bors

ízlés szerint só


Elkészítés:

A gombát jól megtisztítjuk, a szárát kitörjük, nagyon finomra vagdaljuk. A gombafejekre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és 1-2 percig blansírozzuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.

A hagymát és a felaprított gombaszárakat 2 evőkanál forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, további 5 percig pároljuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, 1-2 evőkanál tejföllel és a sajttal belekeverjük a gombamasszába, sózzuk, borsozzuk.

A blansírozott gombafejekről leöntjük a főzővizet, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Megtöltjük a gombamasszával.

A megtöltött gombákat a maradék olajjal kikent tűzálló formába tesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával és a vajdarabkákkal. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A maradék tejföllel tálaljuk.

2018. nov. 9. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
2018. nov. 9. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!