Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Étcsoki, tejcsoki, habtejszín,...

Étcsoki, tejcsoki, habtejszín, habfixáló-ebből szeretnék krémet csinálni a tortába. Aki próbálta, vagy hasonlót, vélemény? Nem akarok vajas krémet. Esetleg valakinek jó csokis krém receptje? (vaj nélküli)

Figyelt kérdés
2018. nov. 7. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Ganache krém

Ez a krém jó minőségű étcsokoládéból a legfinomabb.

Nagyjából 1:1 arány esetén – vagyis pl. 250 g csokihoz 250 ml tejszín – valóban krémről beszélünk, ami süteményekben krémként vagy tortabevonóként használható.


A ganache készítéséhez a csokoládét törd darabokra, és tedd egy tálba.

Forrósítsd fel a tejszínt (ha azt szeretnéd hogy a krémed szép fényes legyen, tegyél a tejszínbe 5 dkg vajat). Nem kell teljesen felforralni, csak addig melegítsd, amíg az edény szélén apró buborékok meg nem jelennek.

Öntsd a forró tejszínt a csokoládéra, és várj egy percet, amíg elkezd olvadni.

Keverd át néhányszor a csokoládét, amíg teljesen fel nem olvad, és egyneművé nem válik.

Ezzel a ganache vagy párizsi krém kész. A felhasználástól függően esetleg kihűteni szükséges, vagy készítéskor további hozzávalókat – pl. finom alkoholt, cukrot – lehet hozzá adni

Ha megfelelően lehűlt akár robotgéppel habosítani is lehet.

2018. nov. 7. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2018. nov. 7. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

Mousse au chocolat


Ezt a krémet a francia csokitorta tetejére szoktam tenni, két piskóta közé nem tölthető, de nagyon különleges, érdemes egyszer megkóstolni.


Hozzávalók


3 és fél evőkanál narancslé


13 dkg étcsokoládé


3 db tojás


2 és fél evőkanál kakaó


1 evőkanál Cointreau likőr / esetleg Tripli sec/


1 dl habtejszín


½ csomag habfixáló


másfél evőkanál porcukor


5 dkg vaj


Tálaláshoz:


1 db narancs


½ dl habtejszín


Elkészítés:


1. A csokoládét összetördelem, és a vajjal meg a narancslével gőzfürdőben felolvasztom, simára keverem. Utána a kakaót is beledolgozom, majd a gőzről levéve a narancslikőrrel meg a 3 tojássárgával simára keverem.


2. A tejszínt a habfixálóval habbá verem, és hűtőszekrénybe teszem.


3. A három tojásfehérjét is habbá verem, a cukrot beleszórom, és addig verem, amíg fényes, sűrű nem lett.


4. A csokoládés krémet evőkanállal, nehogy összetörjön, a tojáshabba keverem, majd a tejszínhabot is beleforgatom. A kihűlt piskóta tetejére kenem, és legalább egy-két órára, de még jobb, ha egy éjszakára beteszem a hűtőbe. (Frissen élvezhetetlen, idő kell hozzá, hogy a tojáshab összeroskadjon, és sűrű krémmé váljon.) Narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszítve tálalom.



Ezt a krémet pohárkrémként is kínálhatjuk.

2018. nov. 7. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm!
2018. nov. 7. 23:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Rigó Jancsi krem, szuper finom tejszín és etcsoki


[link]

2018. nov. 8. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem!
2018. nov. 8. 09:40
 7/9 anonim ***** válasza:
200g etcsokihoz szoktam tenni egy doboz (500ml?) cukraszhabot, plusz két zacsi habfixalot.
2018. nov. 8. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. nov. 9. 10:19
 9/9 anonim ***** válasza:
csak szólok, hogy a vaj tejszínből készül, tehát ha a vaj mint alapanyag volt a kizáró ok... tévút a tejszínes dolog.
2021. ápr. 12. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!